Main menu and utilities

Engler i Amerika, del 1 og del 2

Av Tony Kushner. Oversatt av Svein Sturla Hungnes.

Engler i Amerika
 • Engler i Amerika

Her kan du kjøpe billetter til del én og to samlet.

Sikre deg billetter

Kun fire forestillinger igjen

Se alle datoer

Engler i Amerika del 1 og del 2 har premiere 10. mars 2018 på Hovedscenen.

De to delene kan sees hver for seg på ulike dager, eller du kan velge å se begge samme dag. Her kan du bestille billetter til del én, og her kan du bestille billetter til del to.

Varighet: Del en: Tusenårsriket nærmer seg: ca. tre timer og 15 minutter, inkludert pause. Del to: Perestrojka: ca. fire timer, inkludert to pauser.

De lørdagene de to delene spilles etter hverandre, begynner del én kl. 13.00 og del to 17.30. Det vil være en god pause mellom de to.

Regissør: Marit Moum Aune. Komponist: Nils Petter Molvær. Scenograf og kostymedesigner: Bård Lie Thorbjørnsen. Lysdesigner: Kristin Bredal. Lyddesigner: Erik Hedin. Maskør: Nina König / Terje Rødsjø. Dramaturg: Njål Helge Mjøs / Hege Randi Tørressen.

Vi gjør oppmerksom på at det brukes urtesigaretter, scenerøyk (haze) og pyroeffekter i forestillingen.

Et skeivt amerikansk epos i to deler

Engler i Amerika er Tony Kushners prisvinnende og todelte stykke om et Amerika i endring og mennesker fanget mellom himmel og helvete. Våren 2018 kan du oppleve både Del én: Tusenårsriket nærmer seg og Del to: Perestrojka – samme dag!

New York, 1985. Ronald Reagan er president i USA. Optimismen er sterk. Aksjekursene stiger i takt med lyden av Frank Sinatra og Wham!, og den amerikanske drømmen spinner som en jojo på kokain. Fremdeles er Sovjetunionen den store fienden, men noe stort og omgripende er i gjære. Årtusenskiftet nærmer seg.

Samtidig sprer det seg et virus blant de homoseksuelle, et dødelig virus som ingen har sett før. Ansikt til ansikt med sykdommen settes newyorkere på prøve: Prior er smittet, og kjæresten Louis makter ikke å stå ved hans side. I stedet møter han mormoneren Joe, som selv sliter i sitt ekteskap med den angstsyke Harper. Den republikanske advokaten Roy Cohn, tidligere høyre hånd til senator Joseph McCarthy, ser på seg selv som uovervinnelig. Han sitter midt i det politiske edderkoppnettet, men ender selv opp med å bli fanget mellom liv og død.

Alle disse menneskenes veier krysser hverandre, der de kjemper sine kamper rundt sykdom, seksualitet, religion og politikk. Plutselig stiger det også en engel ned i smeltedigelen. Budskapet hun bringer med seg er urovekkende.

Tony Kushners prisvinnende og bejublede mesterverk Engler i Amerika består av to deler: Tusenårsriket nærmer seg og Perestrojka. I vår kan du oppleve begge på Hovedscenen, i Marit Moum Aunes regi og med nyskrevet musikk av Nils Petter Molvær. Du kan velge å se Engler i Amerika i sin helhet og kjøpe billetter til begge, eller du kan velge å se én av de to delene. Vi gleder oss til å ta deg med på reisen.

Se videoer om forestillingen

 • Et brennende ønske

  Da resultatet av presidentvalget i USA ble klart, var ikke regissør Marit Moum Aune i tvil: Hun hadde et brennende ønske om å sette opp Engler i Amerika.

  Marit Moum Aune
 • – Gøy å spille drittsekk

  Se intervju med Terje Strømdahl om Engler i Amerika og rollen som Roy Cohn.

  Engler i Amerika

«Angels in America» av Tony Kushner ble første gang produsert i mai 1991 av The Eureka Theatre i San Francisco. Den er senere fremført av Center Theatre Group/Mark Taper Forum i Los Angeles, samt produsert i New York på The Walter Kerr Theatre av Jujamcyn Theatres, Mark Taper Forum med Margo Lion, Susan Quint Gallin, Jon B. Platt, The Baruch-Frankel-Viertel Group og Frederick Zollo sammen med Herb Alpert.