Main menu and utilities

Fruktelig flott pæreteater for hele familien

Bli med på eventyret når den fantastiske barneboka Den kjempestore pæra inntar teaterscenen. Vårens store familieforestilling er et fruktfat av en opplevelse! 

Bestevennene Mitcho og Sebastian lever et fredfullt liv i den lille byen Solby. Det er bare én ting som forkludrer den ellers så harmoniske hverdagen: Solbys flinke ordfører Jeronimus B. er borte, og ordførerkjedet henger nå rundt halsen på den illsinte viseborgermesteren Qvist.

Men så dukker en flaskepost opp, med et brev til Mitcho og Sebastian. Brevet er fra den forsvunne ordføreren – og inni den er det et frø … Et frø som blir til en kjempestor pære, som tar de to vennene med ut på et fartsfylt og magisk eventyr.

Barneboka Den utrolige historien om den kjempestore pæra av forfatter og illustratør Jakob Martin Strid ble umiddelbart en suksess da den kom ut i 2011. Boka er elsket av både små og store, og våren 2018 ble det fantasifulle og frodige universet tatt til kinolerretet.

Det er forfatter Erlend Loe som oversetter og dramatiserer og Simon Revholt som komponerer når historien om Mitcho og Sebastian nå for første gang skal bli teater. Og med regissør og koreograf Tomas Adrian Glans i registolen, er det duket for en fargesprakende og leken familieforestilling fylt av morsomme og musikalske krumspring – og en kjempestor pære, så klart.

Anbefalt for barn fra fire år og oppover.

Kunstnerisk lag

Regissør: Tomas Adrian Glans

Komponist og musikalsk ansvarlig: Simon Revholt

Scenograf: Even Børsum

Kostymedesigner: Ingrid Nylander

Lysdesigner: Øyvind Wangensteen

Maskører: Terje Rødsjø og Ruth Haraldsdottir Norvik

Dramaturg: Njål Helge Mjøs

Politi, brannvesen, Norge rundt, fylkesmann og sysselmann, barneombud, eksperter i bygd og by! En pære har invadert oss, stor som fy. Vi trenger hjelp, vi trenger hjelp, vi trenger hjelp!

Sebastian i «Den utrolige historien om den kjempestore pæra»

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Claudio Aiello. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Agnethe Tellefsen. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Flavio Pighin. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist.

Forlag: Songbird Agency i et samarbeid med Gyldendal Group Agency København. www.songbirdteater.com.

Pressebilde

Den utrolige historien om den kjempestore pæra

Av Jakob Martin Strid. Oversatt og dramatisert av Erlend Loe. Musikk av Simon Revholt.

Illustrasjon: Jakob Martin Strid

Last ned bildet