Main menu and utilities

En leken og musikalsk forestilling for hele familien

Den fantastiske barneboka Den kjempestore pæra inntar teaterscenen for første gang! Bli med på et fargerikt eventyr om ekte vennskap, en vrang viseborgermester og en gedigen frukt – i en helt ny dramatisering av Erlend Loe.

Bestevennene Mitcho og Sebastian lever et fredfullt liv i den lille byen Solby. Det er bare én ting som forkludrer den ellers så harmoniske hverdagen: Solbys flinke ordfører Jeronimus B. er borte, og ordførerkjedet henger nå rundt halsen på den illsinte viseborgermesteren Kvist.

Men så dukker en flaskepost opp, med et brev til Mitcho og Sebastian. Brevet er fra den forsvunne ordføreren – og inni den er det et frø … Et frø som blir til en kjempestor pære, som tar de to vennene med ut på et fartsfylt og magisk eventyr.

Barneboka Den utrolige historien om den kjempestore pæra av forfatter og illustratør Jakob Martin Strid ble umiddelbart en suksess da den kom ut i 2011. Boka er elsket av både små og store, og våren 2018 ble det fantasifulle og frodige universet tatt til kinolerretet.

Det er forfatter Erlend Loe som oversetter og dramatiserer og Simon Revholt som komponerer når historien om Mitcho og Sebastian nå for første gang skal bli teater. Og med regissør og koreograf Tomas Adrian Glans i registolen, er det duket for en fargesprakende og leken familieforestilling fylt av morsomme og musikalske krumspring – og en kjempestor pære, så klart.

Anbefalt for barn fra fire år og oppover.

Se video

  • – De reiser ut på et helt utrolig eventyr

    Møt skuespillerne som skal gi liv til Mitcho og Sebastian på scenen – og regissør Tomas Adrian Glans som skal regissere hele eventyret.

Politi, brannvesen, Norge rundt, fylkesmann og sysselmann, barneombud, eksperter i bygd og by! En pære har invadert oss, stor som fy. Vi trenger hjelp, vi trenger hjelp, vi trenger hjelp!

Sebastian i «Den utrolige historien om den kjempestore pæra»

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Claudio Aiello. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffths/ Agnethe Tellefsen. Lydansvarlig: Magnus Aaen. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Flavio Pighin. Sufflør: Pia Haagensli. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. Påkleder: Tove Klausen.

Forlag: Songbird Agency i et samarbeid med Gyldendal Group Agency København. www.songbirdteater.com.

Pressebilde

Den utrolige historien om den kjempestore pæra

Av Jakob Martin Strid. Oversatt og dramatisert av Erlend Loe. Musikk av Simon Revholt.

Illustrasjon: Jakob Martin Strid

Last ned bildet