Hopp til innhold
125 år
En kvinne og to menn på sykkel i en stor hall

Døden på Oslo S – enda mer enn teater

Med Døden på Oslo S okkuperer Nationaltheatret Økernsenteret med teater, konserter, ungdomskvelder, samtaler og debatter. Vi lover høyt engasjement, gode opplevelser og herlig festivalstemning.

Nationaltheatret gir nytt liv til en av Norges mest ikoniske ungdomsfortellinger. Døden på Oslo S handler om utenforskap, behovet for kjærlighet og gode relasjoner, ungdomstid og spørsmål om hva Oslo skal være og hvem byen er til for. Temaer som er like relevante nå som da Ingvar Ambjørnsens bok kom ut i 1988.

Prosjektet Døden på Oslo S handler om mye mer enn teater. Og åstedet er like viktig som innholdet, skuespillerne, produksjonen og det kunstneriske: I løpet av spilletiden fylles det nedlagte og slitte Økernsenteret med konserter, debatter og samtaler, introer og ungdomskvelder.

Vi drømmer om at prosjektet kan ha en direkte påvirkning på byutviklingen i Oslo og gi rom for flere perspektiver og stemmer. Vi stiller spørsmål om hvem byen er til for, og hvem som får gi sitt perspektiv på det å vokse opp i Oslo. Vi skal snakke om ensomhet, om de som faller utenfor, om glede og kjærlighet. Og om musikken. Du kan også glede deg til et titalls konserter med noen av Oslos store stjerneskudd og spennende DJ-er i et festivalinspirert miljø med 80-tallsinspirert bar og matservering.

Alle arrangementene og tiltakene rundt prosjektet gjennomfører vi i samarbeid med Økern Sentrum, Fritt Ord, Sparebankstiftelsen DNB, utelivsaktøren Flott Gjort, flere videregående skoler og en rekke organisasjoner som arbeider for en bedre by for alle.

Vi gjennomfører i tillegg en rekke initiativ og prosjekter for og i samarbeid med ungdom, blant annet en innovasjonsdag, elevpraksis og rekruttering av et Ungt Crew, som har laget et eget arrangementsprogram, «UngKveld». Nationaltheatret samarbeider med Kirkens Bymisjon om fribilletter til ungdom, og gjennom Unge National får alle mellom 15 og 25 alltid teaterbilletter til 130 kroner.

Se alt du kan oppleve

Arrangementer
Collage for arrangementer

Døden på Oslo S: Arrangementer

Våren 2023 stod i Økernsenterets tegn! Døden på Oslo S handlet ikke bare om teater, men også debatter, samtaler, konserter, UngKveld-er og et titalls introer!

Les mer

Partnere og støttespillere:

├ÿkernSentrum_Logo_Black.png SparebankstiftelsenDNB.jpgLogo_frittord.jpg Kulturrom_logo_sort_CMYK.jpg

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...