Hopp til innhold

Gisèle Vienne: L'Étang

Basert på en novelle av Robert Walser

«Jeg er klar for mer.»
The New York Times

Den anerkjente fransk-østerrikske scenekunstneren Gisèle Vienne kombinerer det vakre og det uhyggelige og utforsker ukjente sanseopplevelser. Det er en begivenhet at forestillingen L'Étang nå presenteres i Oslo.

En gutt på randen av desperasjon later til å drukne seg for å teste morens kjærlighet. Det er handlingen i novellen Dammen (L'Étang) av den sveitsiske forfatteren Robert Walser – og utgangspunktet for Gisèle Viennes nye forestilling L'Étang, som nå vises på Nationaltheatret i et samarbeid med Black Box teater.

Gisèle Vienne er et stort navn i den europeiske samtidsscenekunsten. Hun er en fransk-østerriksk koreograf, dukkefører, billedkunstner og regissør, som i løpet av de siste 20 årene har skapt en rekke unike verk. Noen av forestillingene hennes er tekstbaserte, andre er performative og danseorienterte, mens andre igjen er mer som installasjoner eller utstillinger.

Vienne utforsker gjerne koblingen mellom erotikk og død, vold, tabuer og stereotyper – ofte innenfor en flerlags dramaturgi. Her er hver komponent, slik som fysisk nærvær, stemme, tekst, lyd, scenografi og lys, like viktige – og gir rik mulighet for flerstemmighet og persepsjon. Forestillingene hennes kan oppleves hypnotiserende, desorienterende, fascinerende og forstyrrende – og bryter alltid nytt land.

Denne forestillingen er ikke i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Varighet: Ca. 85 minutter. Språk: Engelsk.

Nationaltheatret i samarbeid med Black Box teater.

Produksjonslag

Produsent, Nationaltheatret: Ola Neegaard

Informasjonskonsulent, Black Box teater: Sara Wegge. Informasjonskonulent, Nationaltheatret: Marte Stubberød Eielsen.