Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Den øredøvende freden

Husdramatiker Kathrine Nedrejord om å flykte til et nytt land og møte en ny type kamp i tomrommet mellom krig og fred.

En familie på fire flykter fra krig, fengsling og utrygghet. Men freden som møter dem i det nye hjemlandet er øredøvende på et helt annet vis.

For når det praktiske er ordnet, og livet endelig skal leves, starter plutselig en annen type kamp enn den de flyktet fra. Her må de kjempe for å finne seg til rette og akseptere minnene fra hjemlandet.

Resten av familien skaper seg sakte, men sikkert en ny tilværelse, men det makter ikke mor. Hun klarer verken å slippe mistenksomheten eller stoltheten – for ikke å snakke om raseriet over å ikke bli behandlet som den kunnskapsrike personen hun er i det nye landet hun har kommet til. Hun finner ingen mening i tilværelsen, noe som får skjebnesvangre konsekvenser.

Kathrine Nedrejord har gjort seg bemerket både som dramatiker, forfatter og skribent. I arbeidet med Vi hjemløse har hun intervjuet både flyktninger og ressurspersoner fra ulike fagfelt, noe som har resultert i hennes første bestillingsverk som husdramatiker ved Nationaltheatret. Stykket settes opp av regissør Torkil Sandsund, som har solid erfaring med ny norsk dramatikk. I Vi hjemløse blir vi kjent med fire familiemedlemmer, som forteller sin historie vekselvis gjennom fortid, nåtid og fremtid, et særegent kjennetegn på Nedrejords teaterspråk.

Video

  • – Mer enn en offerhistorie

    Se intervju med dramatiker Kathrine Nedrejord og regissør Torkil Sandsund, og få en smakebit fra forestillingen.

Produksjonslag

Produsent: Ola A. Neegaard.

Inspisient: Christina Johannessen. Sufflør: Vibeke Brathagen. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Per Roald Sand. Lydansvarlig: Sven Erga. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Rekvisitør: Hege Becker Nielsen. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist.

Pressebilde

Vi hjemløse

Melina Tranulis og Petronella Barker.

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet