Main menu and utilities

Main menu

Om å sitte fast i sin egen historie

Var alt bare idyll i Elsa Beskows nostalgiske barndomsdrøm? Tante Brun, tante Grønn, tante Fiolett og onkel Blå er en forestilling for voksne.

Tre kvinner bor i et lite hus. De har bodd i huset så lenge de kan huske. De kalles tante Grønn, tante Brun og tante Fiolett fordi de alltid går kledd i de fargene. Hun i brunt baker, hun i grønt steller i hagen, og hun i fiolett syr. De lar to foreldreløse barn flytte inn i huset sitt. På den andre siden av veien bor en mann. Han er lærer og kalles onkel Blå. Han har en stokk som han slår med. Han er mye sammen med de tre kvinnene. De drar på tur i den nye båten hans, og de feirer Bruns fødselsdag og julaften sammen.

De prøver å holde fast på idyllen, men hva har egentlig skjedd med dem? Hva kommer disse karakterene fra? Hva gjorde de da de var barn – og hva har hendt siden? Hva er sant, og hva er oppdiktet? Sitter de fast i sin egen historie?

Fire skuespillere har tatt tak i Elsa Beskows legendariske bildebokunivers, som mange av oss har et forhold til. Vi husker de fine tegningene og historiene om småbyidyllen og tryggheten – satt opp mot den rare familiekonstellasjonen og det litt skumle og uforutsigbare. Tante Brun, tante Grønn, tante Fiolett og onkel Blå er en forestilling for voksne. Mange år har gått, og skuespillerne undrer: Hvordan står det til nå?

Video

  • Hva er det med disse tantene?

    Se intervju med skuespiller og dramatiker Andrine Sæther.

Produksjonslag

Produsent: Margrethe Aaby.

Inspisient: Karoline Husjord. Sufflør: Lise Roesen. Scenemester: Torgeir Gabrielsen. Produksjonsansvarlig kostymer: Cathrine Engehagen Bråthen. Rekvisitør: Maja Eline Larsen. Informasjonsansvarlig: Marte Stubberød Eielsen. Markedsansvarlig: Hilde Vibeke Innerby.

Pressebilde

Tante Brun, tante Grønn, tante Fiolett og onkel Blå

Fra venstre: Andrine Sæther, Marte Engebrigtsen, Marian Saastad Ottesen og Jan Sælid

Foto: Nationaltheatret

Last ned bildet