Main menu and utilities

Main menu

En absurd og sår monolog for to

Opplev Anne Krigsvoll i en av teaterhistoriens råeste kvinneroller.

Winnie sitter bom fast med sand til livet i solsteiken – og er tilsynelatende strålende fornøyd med tilværelsen. Alt hun har er en parasoll og en veske, som inneholder det hun trenger for å få en slags orden på livet sitt. Tankene spinner rundt livet hun har levd – og lever.

Winnie klarer å se lyst på livet selv om omstendighetene butter imot, og enden åpenbart er svært nær. Hun prøver å komme på vers og dikt og gjøre dem meningsfylte, mens hun hele tiden søker kontakt med ektemannen Willie, som ligger mer eller mindre stum og delvis skjult bak haugen, ulastelig antrukket i kjole og hvitt.

Det er Anne Krigsvoll som nå portretterer Winnie, en legendarisk skikkelse hos Samuel Beckett, den irske dramatikeren som har blitt selve symbolet på absurd teater. Ved sin side har hun Kim Haugen, som spiller ektemannen Willie. Forestillingens regissør er Anne-Karen Hytten, kjent blant annet for iscenesettelsen av Lilli Valentin med Anne Marit Jacobsen. Hytten har med andre ord et godt håndlag med eksistensielle, humoristiske publikumsfavoritter med folkekjære kvinnelige skuespillere i hovedrollen.

Gled deg til en morsom og sår, absurd og tankevekkende kveld, med skuespillerbauta Anne Krigsvoll i det som må være en av teaterhistoriens råeste kvinneroller.

Lytt til podkasten

Lytt til salongsamtalen «Meningen med det absurde livet», spilt inn i Nationaltheatrets publikumsfoajé, med utgangspunkt i forestillingene Hunder og Lykkedager.

Du møter dramatiker Vibeke Tandberg, skribent og manusforfatter Christopher Pahle, filosof og forfatter Einar Duenger Bøhn og Karoline Enoksen, som leder av samtalen.

Du finner også podkasten i SpotifyiTunes eller din foretrukne podkastspiller.

Produksjonslag

Produsent: Kirsti-Holm Glad

Inspisient: Pål Grønli. Sufflør: Lise Roesen. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Lydansvarlig: Benjamin Tveit. Produksjonsansvarlig kostymer: Cathrine Engehagen Bråthen. Forestillingsansvarlig kostymer: Elinor Ström. Rekvisitør: Pelle Enebro. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Jan Lier.

Teaterforlag: Nordiska ApS - København