Hopp til innhold

Den øredøvende freden

Lytt til Kathrine Nedrejords Vi hjemløse – et lyddrama om å flykte til et nytt land og møte en ny type kamp i tomrommet mellom krig og fred.

En familie på fire flykter fra krig, fengsling og utrygghet. Men freden som møter dem i det nye hjemlandet er øredøvende på et helt annet vis.

For når det praktiske er ordnet, og livet endelig skal leves, starter en annen type kamp enn den de flyktet fra. Her må de kjempe for å finne seg til rette og akseptere minnene fra hjemlandet.

Kathrine Nedrejord har gjort seg bemerket både som dramatiker, forfatter og skribent. I arbeidet med Vi hjemløse har hun intervjuet både flyktninger og ressurspersoner fra ulike fagfelt, noe som resulterte i hennes første bestillingsverk som husdramatiker ved Nationaltheatret.

Sceneversjonen av stykket, som skulle ha premiere i mars, ble avlyst på grunn av koronapandemien. Nå får stykket sin urpremiere som lyddrama, i en bearbeidet versjon, produsert av Nationaltheatret i samarbeid med Filt Oslo.

Slik kommer du enda tettere på de fire familiemedlemmene og deres historie, som vekselvis fortelles gjennom fortid, nåtid og fremtid, et særegent kjennetegn på Nedrejords teaterspråk.

Lytt til lyddramaet her:

Produsert av Nationaltheatret i samarbeid med Filt.

Varighet: ca. 20 minutter.