Main menu and utilities

Main menu

Et tre, et barn og et flykrasj

Samtidskunstner Vibeke Tandberg debuterer som dramatiker med et stykke om en uhåndterlig virkelighet som blir til vill fiksjon.

Kam og Mak står i hagen og ser på noe under et tre. Noe som trenger mat, saft og et navn. Noe som ler og smatter. Eller hveser det? Innimellom gir treet en behagelig beskyttelse for sola. Andre ganger sperrer det for utsikten. Det unge parets liv og handlinger blir til uhåndterlige størrelser i et rom hvor fortid og fremtid flyter inn i hverandre og hvor katastrofen ulmer under overflaten.

Stykket Hunder er kunstner og forfatter Vibeke Tandbergs debut som dramatiker. Tandberg er en av våre største samtidskunstnere og er for mange kjent for sine ikoniske fotografier. De siste årene har hun markert seg som forfatter – hun romandebuterte med boken Beijing Duck i 2012 og har siden gitt ut fire romaner og en essaysamling.

Som Kam og Mak møter du skuespillerne Henriette Marø og Sigurd Myhre, som sammen med regissør Runar Hodne og et sterkt kunstnerisk lag, iscenesetter Tandbergs nye stykke på Malersalen. Om det som er, det som kan bli og det som aldri ble.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

 • «Stillferdig møter skrekkfylt (…) et øyeblikksdrama med glimt av absurd humor»

  Dagbladet
 • «Henriette Marø og Sigurd Myhre manar fram noko djupt menneskeleg (...) Dette er konsekvent og stilsikkert teater»

  Klassekampen

 • «... en liten forestilling, i tid knapt mer enn en time, men rommer en minimalistisk begrepsverden som åpner for store rom»

  Dagsavisen

 • «Teksten er sterk og formidlingen like så, og som en turist på jungelsafari sluker jeg hvert ord og hver minste bevegelse – på trygg avstand.»

  Scenekunst.no

Lytt til podkasten

Lytt til salongsamtalen «Meningen med det absurde livet», spilt inn i Nationaltheatrets publikumsfoajé, med utgangspunkt i forestillingene Hunder og Lykkedager.

Du møter dramatiker Vibeke Tandberg, skribent og manusforfatter Christopher Pahle, filosof og forfatter Einar Duenger Bøhn og Karoline Enoksen, som leder av samtalen.

Du finner også podkasten i SpotifyiTunes eller din foretrukne podkastspiller.

Video

 • – Jeg tenker ikke mening

  Se intervju med dramatiker Vibeke Tandberg om Hunder.

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Claudio Aiello. Sufflør: Ingvild Gjerstad. Scenemester: Julian Bendik Madsø. Lysmester: Phillip Isaksen. Lydmester: Sven Erga. Produksjonsansvarlig kostymer: Cathrine Engehagen Bråthen. Rekvisitør: Ada Behn. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen / Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist.

Musikk: Lars Petter Hagen / Johan Sebastian Bach, «Ich Ruf Zu Dir, Herr Jesu Christ». Harpe: Birgitte Volan Håvik

Pressebilde

Hunder

Sigurd Myhre og Henriette Marø.

Foto: Vibeke Tandberg.

Last ned bildet her