Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

En leken og musikalsk forestilling for hele familien

Bli med på et fargerikt eventyr om ekte vennskap, en vrang viseborgermester og en gedigen frukt – dramatisert av Erlend Loe.

Bestevennene Mitcho og Sebastian lever et fredfullt liv i den lille byen Solby. Det er bare én ting som forkludrer den ellers så harmoniske hverdagen: Solbys flinke ordfører Jeronimus B. er borte, og ordførerkjedet henger nå rundt halsen på den illsinte viseborgermesteren Kvist.

Men så dukker en flaskepost opp, med et brev til Mitcho og Sebastian. Brevet er fra den forsvunne ordføreren – og inni den er det et frø … Et frø som blir til en kjempestor pære, som tar de to vennene med ut på et fartsfylt og magisk eventyr.

Barneboka Den utrolige historien om den kjempestore pæra av forfatter og illustratør Jakob Martin Strid ble umiddelbart en suksess da den kom ut i 2011. Boka er elsket av både små og store, og våren 2018 ble det fantasifulle og frodige universet tatt til kinolerretet.

Det er forfatter Erlend Loe som har oversatt og dramatisert og Simon Revholt som har komponerert når historien om Mitcho og Sebastian nå for første gang har blitt teater. Og med regissør og koreograf Tomas Adrian Glans i registolen, er det duket for en fargesprakende og leken familieforestilling fylt av morsomme og musikalske krumspring – og en kjempestor pære, så klart.

Anbefalt for barn fra fire år og oppover.

Sagt om forestillingen

Anmeldelser

Lytt til musikken!

Den fantastiske musikken fra Den kjempestore pæra er nå tilgjengelig der du lytter til musikk! Øv deg opp, sånn at du kan synge med fra salen, eller ta musikken med deg hjem i stua etter forestilling!

Spotify small logo
Spotify
Tidal small logo
Tidal
iTunes small logo
iTunes
Youtube small logo
Youtube

Her ser du spillelista i Spotify:

Musikken er nyskrevet til forestillingen av Simon Revholt.

Musikere

Ellen Brekken, Peder Varkøy, Mika Martinussen, Jan Olav Renvåg og Simon Revholt. 

Politi, brannvesen, Norge rundt, fylkesmann og sysselmann, barneombud, eksperter i bygd og by! En pære har invadert oss, stor som fy. Vi trenger hjelp, vi trenger hjelp, vi trenger hjelp!

Sebastian i «Den utrolige historien om den kjempestore pæra»

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Claudio Aiello og Christina Johannessen. Sufflør: Amanda Øiestad Nilsen. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Lydansvarlig: Magnus Aaen. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Martin Brage Jonassen og Flavio Kiforenc Pighin. Forestillingsansvarlig kostymer: Britt Holm og Elinor Strøm. Koreografisk assistanse: Anne-Marit Tynes. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen / Terese B. Larsen. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. 

Forlag: Songbird Agency i samarbeid med Gyldendal Group Agency København. www.songbirdteater.com.

Pressebilde

Den utrolige historien om den kjempestore pæra

Av Jakob Martin Strid. Oversatt og dramatisert av Erlend Loe. Musikk av Simon Revholt.

Illustrasjon: Jakob Martin Strid

Last ned bildet