Main menu and utilities

Main menu

Teaterkonsert: Fra Berlin til Broadway

Brecht, Weill og Eisler inntar Hovedscenen

«Det er vidunderlig at denne oppsetningen i det hele tatt har latt seg skape.»
Aftenposten

Et mestermøte mellom KORK og Nationaltheatrets skuespillere

Bli med når to av norsk kulturlivs største institusjoner inviterer deg inn til en etterlengtet teatermusikalsk fest på Hovedscenen.

Tenk deg tilbake til Berlin på sent 1920-tall: Den tyske hovedstaden blomstrer for første gang på mange år, etter inflasjon og dårlige økonomiske kår. Berlin har blitt et kulturelt og intellektuelt sentrum, med et pulserende natteliv og en yrende kunstscene.

Ut av dette vokste store tyske kulturpersonligheter frem, blant dem Bertolt Brecht og Kurt Weill, kjent for udødelige musikalske verk som Tolvskillingsoperaen og Mahagonny, og komponist Hanns Eisler, kjent for sine revolusjonære arbeidersanger og toneleggingen av Brechts tekster.

Alle tre ble tvunget til å flykte fra Tyskland på grunn av nazistenes forfølgelser, og mens krigen herjet i Europa, fortsatt de sitt kunstneriske virke i USA.

Når Nationaltheatret og Kringkastingsorkesteret (KORK) nå trommer sammen til en festaften, innrammet av teatrets gullbue og røde fløyel, er settingen komplett for en stor teatermusikalsk opplevelse.

For første gang kan du nå oppleve KORK på Hovedscenen, og sammen med noen av Nationaltheatrets sterkeste skuespillere og sangere vil de fremføre et knippe av Brecht, Weill og Eislers musikalske perler, både fra mellomkrigstidens Tyskland, og fra tiden etter at de hadde flyktet til USA.

Teaterkonserten er iscenesatt av Nationaltheatrets teatersjef og prisbelønte regissør Hanne Tømta, Per Christian Revholt er musikalsk ansvarlig fra Nationaltheatret og Kringkastingsorkesteret ledes av dirigent Rolf Gupta.

 

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Spilles kun 21., 22. og 23. mars 2019 på Hovedscenen.

Varighet: Ca. to timer, inkludert 25 minutter pause.

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad

Inspisient: Pål Grønli. Scenemester: Steinar Jakobsen. Lysmester: Lars Grieg Hermansen. Produksjonsansvarlig kostymer: Connie F. Knapstad. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Hilde Vibeke Innerby.