Main menu and utilities

Main menu

Når en to dagers reise blir en livsodyssé

Møt Ågot Sendstad i et sjeldent sterkt, britisk kvinneportrett.

Det er en mandag kveld, på senhøsten, at Harper Regan bare drar. Hun drar fra mannen sin og fra tenåringsdatteren. Hun drar fra en sjef som ettertrykkelig har gitt beskjed om at stikker hun nå, mister hun jobben. Mye står for spill for Harper. Likevel forteller hun ingen at hun reiser eller hvor hun skal. Hun bare drar.

Den anerkjente britiske samtidsdramatikeren Simon Stephens’ skuespill Harper Regan ble uroppført på The National Theatre i London i 2008. Stykket har siden blitt spilt i flere land og er omfavnet fordi Stephens skriver frem et sjeldent sterkt kvinneportrett. Harper Regan har noe uforløst i livet sitt. Gradvis skimter vi omrisset av hennes historie, og når hun får vite at faren ligger for døden, reiser hun til hjembyen for å ta farvel. Gjennom møter med mennesker på sin to dagers ferd gjennom Storbritannia, utforsker hun hvem hun er og hva familie betyr. Og når hun kommer hjem igjen, og vinteren er på vei, har hun også tatt et oppgjør med seg selv.

Vi møter Ågot Sendstad i rollen som Harper Regan – i Bjørn Flobergs regi. Floberg regidebuterte i 2016, med stykket Motortown, også dette skrevet av Simon Stephens. Foruten å være del av en vital bølge i britisk samtidsdramatikk, er Stephens’ store styrke at han skriver svært gode roller. Og for en erfaren skuespiller som Floberg er det nettopp det som er kjernen i godt teater: Å dyrke frem den gode historien – i samarbeid med dyktige skuespillere.

Lytt til introduksjonen

Forbered deg til forestillingen med denne introduksjonen med dramaturg Olav Torbjørn Skare. Han gir deg den fascinerende forhistorien til hvordan stykket ble skrevet og et innblikk i arbeidet med forestillingen.

Søk opp «Teaterprogrammet» eller «Nationaltheatret» i podkastspilleren. Hvis du benytter Itunes, kan du finne podkasten her, og hvis du benytter Spotify, kan du finne den her.

Video

  • Få en smakebit

    Se intervju med regissør Bjørn Floberg og tittelrolleinnehaver Ågot Sendstad, og få en smakebit fra forestillingen.

Produksjonslag

Produsent: Runi Sveen.

Inspisient: Kine Sørbøe. Sufflør: Ingvild Gjerstad. Scenemester: Hans R. Jarn. Lysmester: Ida Klevstul Burdal. Lydansvarlig: Roy Knudsen. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Rekvisitør: Ada Behn. Informasjonsansvarlig: Marte Stubberød Eielsen. Markedsansvarlig: Jan Lier. Lysmester: Bjørn Olav Hauknes. Forestillingsansvar kostymer: Britt Holm.

Colombine Teaterförlag

Pressebilde

Harper Regan

Ågot Sendstad som Harper Regan

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet