Main menu and utilities

Main menu

Besettende kjærlighet i knusende arveoppgjør

Opplev nobelprisvinner Eugene O’Neills familietragedie om besettelse, desperasjon og kjærlighet under årvåkne almer.

Når den aldrende enkemannen Ephraim kommer hjem til gården med sin tredje kone, Abbie, forstår hans tre voksne sønner at de aldri vil arve gården. Men til tross for en opprivende arvekonflikt, utvikler det seg et brennende begjær mellom Abbie og Ephraims yngste sønn, Eben.

Abbie får en sønn, og faren vil testamentere gården til den nye gutten. Når Eben blir usikker på om Abbies plan fra starten var at en ny sønn skulle få hele arven, knuses både drømmen om gården og hans hengivenhet til henne. Den nådeløse og handlekraftige Abbie, som ikke viker for noe som helst for å få det hun vil ha, må nå bevise sin kjærlighet til Eben. Det skjer på verst tenkelige vis.

Den intense familietragedien Begjær under almene fra 1924 er et av nobelprisvinner Eugene O´Neills tidlige stykker, inspirert av den greske tragedien om Fedra og Hippolytos, O´Neills egen families selvdestruksjon og det amerikanske samfunnet. Han mente kapitalismens utvikling i USA førte til et kaldere og mer individualistisk og konkurransepreget samfunn, som utfordret kjærligheten og felleskapets ånd.

I Victoria Meiriks regi er Begjær under almene et klaustrofobisk og desperat familieoppgjør om eiertrang, ensomhet og lengsel. Gjennom trommeslager Siv Øyunn Kjenstads pulserende livemusikk, følger vi karakterene i deres lille intense verden, hvor det finnes noe uforklarlig som kaster karakterene inn i en virvelvind av følelser, og der grådighetens klamme hånd kveler alle som prøver å bryte seg løs.

Det er derfor jeg klamrer meg til deg i min ensomhet

Cabot til Abbie

Se video

  • Det drypper fra almene ...

    Få en smakebit fra forestillingen.

  • – Marian kommer inn og lager mayhem

    Se intervju med regissør Victoria Meirik og skuespiller Marian Saastad Ottesen.

Kunstnerisk lag

Regissør: Victoria H. Meirik 

Scenograf: Susanne Münzner 

Kostymedesigner: Alva Brosten 

Lysdesigner: Ingrid Tønder

Komponist/musiker: Siv Øyunn Kjenstad 

Maskedesigner: Wibke Schuler

Dramaturg: Hege Randi Tørressen

GJØR TEATERKVELDEN KOMPLETT MED ET RESTAURANTBESØK

BORDBESTILLING

Bestill bord før forestillingen på Grand Café eller Paleet.

Bestill bord

Pressebilder