Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Det finnes en julestjerne for alle

Julefortellingen over alle julefortellinger er tilbake på Hovedscenen.

Historien om Sonja, og hvordan hun til slutt finner igjen julestjernen, har trollbundet barn og voksne i mange generasjoner, helt siden den ble satt opp første gang julen 1924.

Det er den prisbelønte regissøren Kjersti Horn som har blåst nytt liv i Brandts eventyrlige univers. Julegleden og teatermagien som i snart hundre år har begeistret små og store, videreføres også i år. Nå som alltid skal forestillingen settes opp på barnas premisser – og fornyes der det trengs for å åpne juleteatertradisjonen for alle barn som vokser opp i dag.

Ved å bruke lek, humor og elementer fra hele teaterhistorien, både i scenografi og kostymer, bevares forestillingens varme julenostalgi, og stykkets viktige budskap rendyrkes: Følger man hjertet sitt og er god mot andre, så vil man seire over det som er vondt og vanskelig – et budskap som er minst like relevant i dag som da stykket ble skrevet.

Vi lover en uforglemmelig og vakker kveld i teatret for barn i alle aldre. Vi lover også at Sonja får sin julestjerne til slutt. Og som Sverre Brandt skrev til barna i 1924: «Måtte du få din! For det finnes en julestjerne for alle. Det gjelder bare at vi leter på den riktige måten.»

Kunstnerisk lag

Regissør: Kjersti Horn. 

Koreografer: Birgitte og Mikkel Olsenlund. 

Koreografiassistent: Kaja Slotnæs. 

Musikalsk ledelse og arrangementer: Per Christian Revholt.

Scenograf og kostymedesigner: Katja Ebbel Frederiksen. 

Lysdesigner: Øyvind Wangensteen. 

Maskør: Ruth Haraldsdottir Norvik og Ingunn Schumann Mosand. 

Dramaturg: Hege Randi Tørressen.