Main menu and utilities

Main menu

Nostalgi 2175

Av Anja Hilling. Oversatt av Elisabeth Beanca Halvorsen.

Håp og håpløshet i dystopiens tid.
Dagbladet

Kan vi leve uten hverandre?

En vakker og poetisk kjærlighetshistorie 60 år etter klimakatastrofen.

Apokalypsen er et faktum: Jordens gjennomsnittstemperatur holder 60 grader celsius. Vegetasjon tilhører fortiden, det samme gjør dyr og insekter. Det er skadelig å gå ute uten beskyttelsesdrakt. Menneskeheten reproduseres ved hjelp av kunstig befruktning – de få som føder barn på vanlig måte overlever ikke. Minnene om verden slik den så ut før finnes kun i en filmsamling på VHS. 

I dette scenariet finner Pagona og Taschko hverandre – og det viser seg snart at Pagona er en av få kvinner igjen i verden som kan bære frem barn, men dette vil nesten garantert koste henne livet. Hun trosser alle råd og satser på å fullføre svangerskapet. Gjennom Pagonas inderlige håp midt i det håpløse – og hennes beretninger til sitt ufødte barn – reises spørsmålene: Kan kjærligheten overvinne alt?  Og er menneskeheten verdt å redde?

Nostalgi 2175 er skrevet av Anja Hilling, som regnes som en av de mest sentrale, tyske dramatikerne. Hillings tekst settes i scene av Jonas Corell Petersen, husregissør på Nationaltheatret. Med de bejublede forestillingene Vi tygger på tidens knokler (2015) og Øy (2016) har han vist seg som en særegen regissør – med et emosjonelt og filosoferende uttrykk. 

Nostalgi 2175 er en kjærlighetshistorie etter klimakatastrofen. Et ekko fra fremtiden som peker tilbake på vår tid: Da verdens skjebne fremdeles lå i menneskehetens hender. Gjennom et sjeldent intimt lydbilde skapes en sterk nærhet til karakterene i den vakre, poetiske og brutale historien om Pagona og Taschko. 

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Premiere 31. mars 2017 på Torshovteatret.

Varighet: ca. én time og 40 minutter uten pause.

Kunstnerisk lag

Regissør: Jonas Corell Petersen.

Lyddesigner og komponist: Gaute Tønder.

Scenograf og kostymedesigner: Nia Damerell.

Lys: Philip Bøe Isaksen.

Maskør: Ingunn Schumann Mosand.

Dramaturg: Hege Randi Tørresen.