Main menu and utilities

Main menu

Familie i fritt fall

Den frittstående oppfølgeren til suksessforestillingen Natten er dagens mor tar deg enda tettere på Lars Noréns beksvarte univers.

På et nedslitt og sjuskete hotell i Skåne sitter en far og venter. Det eneste selskapet han har er hotellets aller siste gjest, som nekter å gå selv om festen for lengst er slutt – og togene som kjører forbi, men som aldri stopper.

Han venter på kona, som er dødssyk og skal komme hjem fra sykehuset. På sin yngste sønn, som skal ha permisjon fra psykiatrisk avdeling, og på sin eldste sønn, som prøver å holde fatningen selv om alt raser rundt ham. Det skal bli en lang og trykkende natt, hvor familiens angst, raseri, kjærlighet og hat kommer frem fra de mørkeste kroker.

Kaos er nabo til Gud er det andre frittstående stykket i Lars Noréns utleverende og til dels selvbiografiske trilogi om en familie i Sverige på 60-tallet. Flere år har gått siden sist vi møtte familien i stykket Natten er dagens mor, som ble en stor publikums- og kritikersuksess da den ble satt opp på Nationaltheatret våren 2015.

Men du trenger ikke å ha sett Natten er dagens mor for å ta turen til Amfiscenen i vår – Kaos er nabo til Gud er en frittstående historie, i det samme hardtslående universet.

Også denne gangen er det den prisbelønnede regissøren Kjersti Horn som skal ta fatt på Noréns tragikomiske verden. Med de samme skuespillerne som i Natten er dagens mor, og Frøydis Armand som hotellgjesten Rex, skaper hun en intens, naken og rå forestilling, om familiehemmeligheter, oppgjør, konflikt og skam, som borrer seg inn oss med sin beksvarte humor og ubarmhjertige ærlighet. 

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Av Lars Norén. Oversatt av Arne Lygre.

Premiere på Amfiscenen 29. april 2017.

Varighet: ca. tre timer uten pause.

Kunstnerisk lag

Regissør: Kjersti Horn

Scenograf, kostymedesigner og videokonsept: Sven Haraldsson

Komponist: Erik Hedin

Lysdesigner: Norunn Standal

Videofotograf: Gabba Gabrielsen

Maskør: Eva Sharp

Dramaturg: Kristian Lykkeslet Strømskag

Regiassistent: Aasne Vaa Greibrokk

Koreograf: Hege Haagenrud