Main menu and utilities

Main menu

Jeg vil høre havet

Av Torill Solvang og Camilla Eeg-Tverbakk i samarbeid med deltagerne.

Hvordan skape endring?

Hva skjer når en gruppe ungdommer og seniorer møtes for å diskutere vår felles fremtid?

Er vi i stand til å gjennomføre endringer, og er det nødvendig? Å skape endring kan være vanskelig, men gjennom dialog og meningsutveksling mellom generasjoner, kan vi bidra til økende bevissthet og større handlingskraft.

Jeg vil høre havet er et dialogprosjekt om klima, miljø og hvordan vi takler endring. En gruppe ungdommer og seniorer møtes for å utveksle tanker om vår felles fremtid, og gjennom formen dokumentarteater vil de nærme seg denne komplekse problemstillingen – og kanskje gi oss et kreativt svar?

Teaterprosjektet, som vil være en arena for samtale med publikum, ledes av dramatiker og regissør Toril Solvang og dramaturg Camilla Eeg-Tverbakk som begge jobbet med dialogprosjektet I møte med det tapte på Nationaltheatret i 2013.

I forestillingen brukes det tekster utarbeidet i samarbeid med deltagerne, samt utdrag fra Karl Ove Knausgårds En tid for alt og Elizabeth Kolberts Den sjette utryddelsen (oversatt av Jon Anstein Olsen og Karen Lykke Syse).

Jeg vil høre havet er et prosjekt utviklet med bakgrunn i ideen om et teater-ting. Et teater-ting utnytter teaterrommets mulighet for menneskelige møter for å diskutere saker som angår fellesskapet. Det er en form som tar i bruk teaterets virkemidler i møte med fakta. I teater-tinget utfordres både fiksjon og fakta, godt og dårlig, riktig og galt – i en form som verken er helt teater eller helt debattarena. De som er på scenen er medmennesker som drives av sitt engasjement og ønske om dialog og publikum inviteres til å ta del i samtalen.

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Urpremiere 4. november 2017 på Malersalen.

Varighet: ca. én time, før det blir en samtale om og rundt forestillingen.

Teaterprosjektet er et samarbeid mellom Nationaltheatret og Camilla Eeg-Tverbakk, støttet av Norsk Kulturråd og Kunstløftet.

Omtale av forestillingen

«... en forestilling som burde ses. Ikke bare fordi den er god, men kanskje først og fremst fordi den er viktig. Enten man er ungdom, voksen eller senior er klima og miljø noe av det viktigste man kan engasjere seg i, så om har du mulighet til å se Jeg vil høre havet, oppfordrer jeg deg til å gjøre det. Hvem vet, kanskje du lærer noe nytt av det?»

Teaterungdom.no

kunstnerisk lag

Konsept/idé: Camilla Eeg-Tverbakk og Toril Solvang. 

Regi: Camilla Eeg-Tverbakk og Saila Hyttinen. 

Regiassistent: Justine Nguyen. 

Video/bilde: Tone Myskja. 

Musikk: Birgitte Grimstad, Jon Balke / Batagraf og Mari Boine.