Main menu and utilities

Main menu

Historie om et ekteskap

Etter Geir Gulliksen. Manus av Anders T. Andersen.

(...) en veldig god scenisk fortelling (...)
Dagsavisen

Endelig til scenen

Geir Gulliksens prisvinnende og kontroversielle bok blir teater.

Timmy og Jon lever et behagelig liv sammen, de har barn, et trygt, fint hjem og et godt sexliv. Alt man kan ønske seg. Likevel forelsker hun seg i en annen, og han sitter alene igjen. 

Huset deres stilner. Bordet de satt rundt. Familien. Hva skjedde egentlig? Hun kan ikke svare ham. Så han forestiller seg hva som skjedde. Med henne.                        

Regissør Anders T. Andersen iscenesetter en av Norges mest omtalte bøker fra i fjor – som blant annet ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Forfatter Geir Gulliksen går i Historie om et ekteskap uredd inn i kjærlighetens psyke. Han bretter ut spillet som ubønnhørlig leder mot slutten, mot det utenkelige, det vi alle frykter.                        

Gulliksens tekst leter med lupe etter alle de små og store hendelsene, følelsene og tankene som gjør at kjærlighet oppstår og tar slutt. For selv om vi er, og oppfører oss, annerledes enn Jon og Timmy, så er utfordringen den samme: Hvorfor er det så vanskelig å holde liv i kjærligheten med den vi elsker?

Historie om et ekteskap hadde urpremiere på Brageteatret 6. oktober 2017. Forestillingen skal på turné i Buskerud, før den gjester Nationaltheatet i desember.

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

6.–9. desember 2017 på Amfiscenen.

Varighet: ca. én time og 20 minutter uten pause.

Produsert av Brageteatret i samarbeid med Nationaltheatret.

Kunstnerisk lag

Dramatiker, regissør og scenograf: Anders T. Andersen. 

Musiker/sanger: Tuva Syvertsen. 

Fotograf/videodesigner: Per Maning.

Kostymedesigner: Urd Maria Sørgaard.