Main menu and utilities

Main menu

Hva er originalen, og hva er kopien?

Bli med inn i et helt spesielt rom på Malersalen, hvor tekst, lys, lyd, musikk og rom sammen har blitt til en «poesimaskin».

«Hvis noen ser i speilet, en mann, og ser sitt eget bilde der, som malt, det ligner mannen.» (fra diktet I det deilige blå av Friedrich Hölderlin)

Hvem eller hva bestemmer egentlig hva noen eller noe er? Det er et av spørsmålene som stilles på Malersalen når fire av Skandinavias mest interessante kunstnere innen scenefeltet har fått boltre seg fritt og skapt et rom hvor poesien, lyset, lyden, musikken og rommet spiller hovedrollen.

Forestillingen tar utgangspunkt i tekster fra to ulike sjangere og tidsepoker. Skaperne av Double Feature har dykket ned i et utvalg av den tyske lyrikeren Friedrich Hölderlins diktning og fantasykrimverket The City & The City av den britiske forfatteren China Miéville – to forfattere født med 200 års mellomrom.

Regissør Anders Paulin er kjent for å utforske, overraske og utfordre i sitt arbeid. Paulins forrige forestilling på Nationaltheatret, Villanden, ble nominert til Heddaprisen for årets beste forestilling i 2012.

Denne gangen har Paulin fått med seg de tre kunstnerne Ignas Krunglevičius, Daniel Andersson og Bojana Cvejić i prossessen. Sammen har de skapt en kunstinnstallasjon og en poesimaskin – som du nå inviteres inn i.

Når verden virker kaotisk og uforståelig kan det være godt å komme sammen og lytte, kjenne, tenke og være. Velkommen inn i poesien.

Denne forestillingen er ikke lenger i spill. Trykk her for å se alle aktuelle forestillinger.

Basert på dikt og brev av Friedrich Hölderlin og utdrag fra China Miévilles The City & The City. Manus av Anders Paulin og Bojana Cvejić. Oversatt av Gjert Vestrheim, Torgeir Skorgen, Ole Johan Skjelbred, Erlend Sandem og ensemblet.

Urpremiere 9. september 2017 på Malersalen.

Varighet: ca. én time og 40 minutter uten pause.

Vi gjør oppmerksom på at det brukes brukes blinkende lys og scenerøyk i forestillingen.