Main menu and utilities

Aniara

Av Harry Martinson.

Aniara
 • Aniara
 • Aniara

  Fotograf: Øyvind Eide / Gørild Johnstad Hansen

  Last ned bildet
1 2

Opplev Sci-fi på Torshov!

Sikre deg billetter
 • Lørdag 14. Apr

  18.00

 • Tirsdag 17. Apr

  19.30

  Kjøp
 • Onsdag 18. Apr

  19.30

  Kjøp
 • Torsdag 19. Apr

  19.30

  Kjøp
 • Fredag 20. Apr

  19.30

  Kjøp
Se alle datoer

Premiere 14. april på Torshovteatret.

Regissør: Tatu Hämäläinen. Scenograf, kostyme- og lysdesigner: Chrisander Brun. Dramaturg: Mari Vatne Kjeldstadli / Tora von Platen.

Hva gir mening når fremtiden er avlyst?

Nobelprisvinner Harry Martinsons episke dikt om å være på reise – på vei mot evigheten.

En katastrofe som treffer jordkloden fører hele menneskeheten på flukt. Det ene stjerneskipet etter det andre setter fart mot verdensrommet. Målet: å finne nye steder å bo for de overlevende. Metoden: å kolonialisere planeter i og bortenfor vårt solsystem. 

Men en meteorstorm setter ett av skipene, Aniara, ut av kurs – til en reise gjennom rommet, uten sluttdestinasjon. På vei mot evigheten og det store intet, må menneskene om bord avfinne seg med tanken på å ikke kunne returnere til sivilisasjonen. Hvordan skal de leve når det ikke finnes en fremtid? Hvor kan de finne meningen i tilværelsen?

Aniara er basert på nobelprisvinneren Harry Martinsons episke dikt med samme navn, utgitt i 1956. Diktet har tidligere inspirert til både plateutgivelser og dramatiseringer, og det har også blitt laget en opera basert på verket.

Finske Tatu Hämäläinen har sin regiutdannelse fra Dramatiska Institutet i Stockholm, og hans forestillinger preges ofte av en nær og neddempet tilnærming. Hans scenerom er gjerne en estetisk opplevelse der publikum inviteres inn i et underfundig og nakent univers. 

Aniara er en refleksjon over det å være på reise, både i fysisk og i metafysisk forstand. Hvor lang er en evighet?