Main menu and utilities

Main menu

Fall inn i ditt eget eventyr

Velkommen til en vidunderlig musikalsk og fargerik verden der alt kan skje.

Alice har krympet seg gjennom en hel regnbue av sanger i eget konfirmasjonsselskap, og har aldri følt seg så liten som når hele selskapet synger den rosa sangen, om å «slå ut i full blomst, mens biene summer rundt knoppen».

Alice vet ikke hvor hun skal gjøre av seg. Og under fars tale vil hun bare forsvinne. Han står og lyver om hvor godt han og Alice klarer seg alene etter at moren gikk bort. Sannheten er at de føler seg ensomme begge to. Det er da hun får øye på en hvit kanin.

Regissør Mads Bones og komponist Kyrre Havdal har tatt Trøndelag med storm med braksuksesser som komiprisvinneren Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og Tordenskjold – alle tiders trønder, som ligger an til å sette salgsrekord, på Trøndelag Teater. Nå kommer den populære duoen til Oslo og Nationaltheatret med Alice i Vidunderland, som er en videreutvikling av Kunsthøgskolen i Oslos sommerteater i Frognerparken fra 2017.

Historien om Alice og hennes eventyrlige reise og møter med mer eller mindre forskrudde dyr, en hattemaker og en hel kortstokk finnes i mange versjoner, inspirert av det som betegnes som verdens første barnebok, utgitt av Lewis Carroll i 1865.

Sammen med et knippe av Nationaltheatrets skuespillere, med Kjersti Tveterås i spissen, har Bones og Havdal funnet sin egen inngang til Vidunderland. Det er bare å glede seg til å åpne en splitter ny musikalsk forundringspakke, der overgangen mellom barn og voksen, stor og liten, fantasi og virkelighet, og alt og ingenting får utfolde seg fritt og hemningsløst i et eventyrlig spillerom.

Lytt til podkasten


I denne reportasjen møter du regissør og manusforfatter Mads Bones, og du får høre nykomponert musikk av Kyrre Havdal. Vi spør også litteraturformidler Liv Gulbrandsen om hvorfor vi aldri slutter å la oss begeistre av Lewis Carrols historie om Alice.

Du finner også podkasten i Spotify, iTunes eller din foretrukne podkastspiller.

 

Medvirkende barn

Yngre kusine og yngre Alice: Lotte Haug-Onsaker, Lola Holm Tønne.

Yngre kusine og Tullerusk: Emilie Bondy, Lisa Hørnes Nygård.

Yngre fetter og Tullerask: Nicolai Rosli, Jakob Holm Tønne.

Musiker

Tore Sandbakken

Se video

  • Møt Alice ...

    ... som faller inn i vidunderland!

  • – Ikke sett maken til

    Se intervju med regissør og dramatiker Mads Bones.

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Lars O. Brinch Gundersen. Sufflør: Amanda Øiestad Nilsen. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Lydansvarlig: Magnus Dahle Larssen. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Maja Eline Larsen. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. Produksjonsassistent: Henning Holm-Glad. Forestillingsansvarlig kostymer: Robert Andresen, Linda Braseth.

Pressebilde

Alice i Vidunderland

Kjersti Tveterås som Alice

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet