Main menu and utilities

Alice i Vidunderland

Av Mads Bones og Kyrre Havdal, fritt etter Lewis Carrolls «Alice in Wonderland»

Høstens store familieforestilling

Sikre deg billetter

Her er de neste spilledatoene

Se alle datoer

Premiere 11. oktober på Hovedscenen.

Anbefalt aldersgrense er fem-seks år.

Fall inn i ditt eget eventyr

Velkommen til en vidunderlig musikalsk og fargerik verden der alt kan skje.

Alice har krympet seg gjennom en hel regnbue av sanger i eget konfirmasjonsselskap, og har aldri følt seg så liten som når hele selskapet synger den rosa sangen, om å «slå ut i full blomst, mens biene summer rundt knoppen».

Alice vet ikke hvor hun skal gjøre av seg. Og under fars tale vil hun bare forsvinne. Han står og lyver om hvor godt han og Alice klarer seg alene etter at moren gikk bort. Sannheten er at de føler seg ensomme begge to. Det er da hun får øye på en hvit kanin.

Regissør Mads Bones og komponist Kyrre Havdal har tatt Trøndelag med storm med braksuksesser som komiprisvinneren Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og Tordenskjold – alle tiders trønder, som ligger an til å sette salgsrekord, på Trøndelag Teater. Nå kommer den populære duoen til Oslo og Nationaltheatret med Alice i Vidunderland, som er en videreutvikling av Kunsthøgskolen i Oslos sommerteater i Frognerparken fra 2017.

Historien om Alice og hennes eventyrlige reise og møter med mer eller mindre forskrudde dyr, en hattemaker og en hel kortstokk finnes i mange versjoner, inspirert av det som betegnes som verdens første barnebok, utgitt av Lewis Carroll i 1865.

Sammen med et knippe av Nationaltheatrets skuespillere, med Kjersti Tveterås i spissen, har Bones og Havdal funnet sin egen inngang til Vidunderland. Det er bare å glede seg til å åpne en splitter ny musikalsk forundringspakke, der overgangen mellom barn og voksen, stor og liten, fantasi og virkelighet, og alt og ingenting får utfolde seg fritt og hemningsløst i et eventyrlig spillerom.

Se video

  • Møt Alice ...

    ... som faller inn i vidunderland!

Produksjonslag

Produsent: Maren Onsaker, Ragna Vik.

Teknisk produsent: Ola A. Neegaard. Inspisient: Lina Hallem. Sufflør: Mari Fladmoe Wolmer. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffiths. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Flavio Pighin. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger. Påkleder: Robert Andresen, Linda Braseth.

Pressebilde

Alice i Vidunderland

Kjersti Tveterås som Alice

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet