Main menu and utilities

Main menu

Historiefortelleren Liv Ullmann

Forestillingen Liv er et nært møte med Liv Ullmann, der hun som en ekte historieforteller bretter ut sitt eventyrlige liv i en åpenhjertig samtale med Riksteatrets teatersjef Tom Remlov. 

– Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner. Hele verden har vært hennes scene. Alltid på reise. Alltid på vei til nye oppgaver. Alltid nysgjerrig på nye muligheter og uventede utfordringer ved neste korsvei, forteller Bentein Baardson, forestillingens regissør.

Han vil gi deg et innblikk i hvordan hun har levd livet, både som «Liv» og som «Liv Ullmann». Som menneske, skuespiller, regissør og menneskerettsaktivist.

Ullmann er godt vant til å møte publikum – men da i ulike roller.

– Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann.

Høsten 2019 reiste hun på turné med Riksteatret med denne samtaleforestillingen. Nå er hun klar for å møte Nationaltheatrets publikum.

Liv Ullmann debuterte på Nationaltheatret i 1963, som Gretchen i Faust. I årene som fulgte tolket hun flere roller på teatret, blant dem hovedrollene i Romeo og Julie og Anne Pedersdotter.

Sist hun gjestet Nationaltheatret var det i rollen som regissør, med Onkel Vanja i 2013 og Fortrolige samtaler i 2016. Begge ble store kritiker- og publikumssuksesser, og sistnevnte fikk strålende mottakelser i amerikansk presse da den gjestespilte i Washington DC i 2017.

Sagt om forestillingen

Produksjonslag

Produsent Nationaltheatret: David Parrish.

Produsent Riksteatret: Rebecca Mathisen.

Inspisient Riksteatret: Ole Lillo-Stenberg. Scenemester: Balz Baumgartner. Lysmester: Agnethe Tellefsen. Lydansvarlig: Benjamin Tveit. Videoansvarlig: Åsmund Bøe. Forestillingsansvarlig kostymer: Elinor Ström. Informasjonsansvarlig: Øystein Hygen Christensen. Markedsansvarlig: Hilde Vibeke Innerby.

Urpremiere på Riksteatret i Nydalen 28. september 2019.
På turné med Riksteatret høsten 2019.
Spilles på Nationaltheatret våren og høsten 2020.