Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

En trist komedie om frihet

Opplev Ibsenprisvinner Taylor Macs fandenivoldske og såre drama om enda en families kamp mot undergangen – og drømmen om kjærlighet.

Når Isaac Connor kommer hjem til familien full av hjemlengsel etter tre års militærtjeneste, har det skjedd store forandringer. Døra går knapt opp fordi det er søppel og rot overalt. Pappa Arnold, som tidligere styrte familien med jernhånd, har hatt et slag. Mora Paige er midt i et forrykende frigjøringsprosjekt der hun ikke lenger driver med sysler som matlaging, personlig økonomi, husarbeid eller noe av det som hører med til det heteronormative A4-livet. Tvert imot ønsker hun nye tider og alle nye kjønn velkommen. Hun har erklært patriarkatet og mannssamfunnet krig etter mange års drittliv. Hun satser på kunst og metaforer og har alliert seg med Isaacs lillesøster, som ikke vil være søster lenger, men bror.

Nettet flommer over av billige hormoner, og alt er mulig å forandre. The sky is the limit, selv om man bor i en rønne av et hus, og hele nabolaget drømmer om noe bedre.

Taylor Mac, amerikansk skuespiller, drag queen, performancekunstner, singer-songwriter, dramatiker og regissør, er mottager av Den internasjonale Ibsenprisen 2020, verdens viktigste teaterpris. Den grensesprengende teaterkunstneren skrev stykket Hen i 2014, og det er senere fremført på en rekke amerikanske og europeiske scener. Nå får skuespillet norgespremiere i Catrine Telles regi, på den intime Malersalen.

Telle ser Hen som et stykke surrealistisk kjøkkenbenkrealisme, en komedie med en desperat klangbunn. Enda en gang er det kjernefamilien som skal endevendes. Det fortjener den.


Hen hadde urpremiere i San Fransisco i 2014, og får sin Norgespremiere på Nationaltheatret i Oslo 20. januar 2021. I rollen som Paige møter vi Ellen Horn, og dette blir Horns avskjedsforestilling etter en lang og innholdsrik karriere i teatrets og kulturpolitikkens tjeneste.

Les mer om Taylor Mac i Rolling Stone og på kunstnerens nettside

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad

Inspisient: Thea Marion Aasen. Sufflør: Martha Bjerkli. Scenemester: Kristian Gunnerud Maurstad. Lysmester: Per Roald Sand. Lydansvarlig: Sven Erga. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Forestillingsansvarlig kostymer: Tove Klausen. Rekvisitør: Pelle Enebro. Informasjonsansvarlig: Marte Stubberød Eielsen. Markedsansvarlig: Jan Lier.   

Pressebilde

Hen

Ellen Horn. 

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet