Main menu and utilities

Main menu

Den utrolige historien om den kjempestore pæra

Av Jakob Martin Strid. Dramatisert av Erlend Loe. Musikk av Simon Revholt.

«Pærefest for hele familien»
Dagbladet

Ønskereprise for små og store pærefans!

Se alle datoer

More than five left

  • Buy
  • Few left
  • Buy
  • Buy
  • Buy

Urpremiere på Hovedscenen 9. mars 2019, spiller videre våren 2020.

Anbefales for barn fra fire år.

Varighet: Ca. to timer inkludert pause. 

En leken og musikalsk forestilling for hele familien

Bli med på et fargerikt eventyr om ekte vennskap, en vrang viseborgermester og en gedigen frukt – i en helt ny dramatisering av Erlend Loe.

Bestevennene Mitcho og Sebastian lever et fredfullt liv i den lille byen Solby. Det er bare én ting som forkludrer den ellers så harmoniske hverdagen: Solbys flinke ordfører Jeronimus B. er borte, og ordførerkjedet henger nå rundt halsen på den illsinte viseborgermesteren Kvist.

Men så dukker en flaskepost opp, med et brev til Mitcho og Sebastian. Brevet er fra den forsvunne ordføreren – og inni den er det et frø … Et frø som blir til en kjempestor pære, som tar de to vennene med ut på et fartsfylt og magisk eventyr.

Barneboka Den utrolige historien om den kjempestore pæra av forfatter og illustratør Jakob Martin Strid ble umiddelbart en suksess da den kom ut i 2011. Boka er elsket av både små og store, og våren 2018 ble det fantasifulle og frodige universet tatt til kinolerretet.

Det er forfatter Erlend Loe som oversetter og dramatiserer og Simon Revholt som komponerer når historien om Mitcho og Sebastian nå for første gang skal bli teater. Og med regissør og koreograf Tomas Adrian Glans i registolen, er det duket for en fargesprakende og leken familieforestilling fylt av morsomme og musikalske krumspring – og en kjempestor pære, så klart.

Anbefalt for barn fra fire år og oppover.

Sagt om forestillingen

Lytt til musikken!

Den fantastiske musikken fra Den kjempestore pæra er nå tilgjengelig der du lytter til musikk! Øv deg opp, sånn at du kan synge med fra salen, eller ta musikken med deg hjem i stua etter forestilling!

Spotify
Tidal
iTunes
Youtube

Her ser du spillelista i Spotify:

Musikken er nyskrevet til forestillingen av Simon Revholt.

Musikere

Ellen Brekken, Peder Varkøy og Mika Martinussen.

Politi, brannvesen, Norge rundt, fylkesmann og sysselmann, barneombud, eksperter i bygd og by! En pære har invadert oss, stor som fy. Vi trenger hjelp, vi trenger hjelp, vi trenger hjelp!

Sebastian i «Den utrolige historien om den kjempestore pæra»

Produksjonslag

Produsent: Kirsti Holm-Glad.

Inspisient: Christina Johannessen. Sufflør: Pia Haagensli og Ingvild Gjerstad. Scenemester: Stein Ekvang. Lysmester: Hanne Marte Griffths. Lydansvarlig: Magnus Aaen. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Rekvisitør: Flavio Pighin. Informasjonsansvarlig: Terese B. Larsen / Åsta Hoem Hagen. Markedsansvarlig: Trine Sandrine Syrrist. Forestillingsansvarlig kostymer: Britt Holm og Elinor Strøm. Koreografisk assistanse: Anne-Marit Tynes. Dukkeførerbistand: Suzanne Paalgard. Regiassistent: Amalie Willoch Njaastad.

Forlag: Songbird Agency i samarbeid med Gyldendal Group Agency København. www.songbirdteater.com.