Main menu and utilities

Main menu

Morskjærlighet i ubarmhjertighetens tid

Bertolt Brechts hjerteskjærende krigsdrama om å ofre alt for å gjøre det rette.

En krittring på gulvet og et barn i midten. To mødre som kjemper om retten til gutten holder ham i hver arm. Når signalet går, skal de røske ham til seg. Den ene slipper for at han ikke skal skade seg. Er den sterkeste hans rette mor?

Når krigen bryter ut og guvernøren blir drept, redder tjenestejenta Grusje hans lille sønn fra å bli drept, mens barnets mor flykter. Grusje ofrer alt for gutten, også sin store kjærlighet. Når krigen er over, og oppgjørets time er kommet, er spørsmålet hvem som er guttens egentlige mor.

Den tyske ikoniske dramatikeren Bertolt Brecht skrev Den kaukasiske krittringen i 1945 som en reaksjon på andre verdenskrigs grusomheter. Det er den prisvinnende og fremadstormende regissøren Johannes Holmen Dahl som setter Brechts poetiske skuespill om kjærlighet, juss og moral i scene. Til rytmen av suggererende trommer får publikum servert en drivende fortalt teaterlek, hvor skuespillerne kastes inn i og ut av roller og situasjoner. Det handler om altoppslukende og selvdestruktiv morskjærlighet, empati og hengivenhet i en iskald, kynisk og hard verden.

Video

  • – Først og fremst en sterk og aktuell historie

    Se intervju med regissør Johannes Holmen Dahl om Den kaukasiske krittringen.

Produksjonslag

Produsent: Maren K. Onsaker.

Inspisient: Karoline Husjord. Sufflør: Ingvild Gjerstad. Scenemester: Jacob Due-Tønnessen. Lysmester: Ida Klevstul Burdal. Lydansvarlig: Magnus Dahle Larssen. Produksjonsansvarlig kostymer: Maren Sælensminde. Forestillingsansvarlig kostymer: Linda Braseth. Rekvisitør: Ada Behn. Informasjonsansvarlig: Monica Lindanger / Terese B. Larsen. Markedsansvarlig: Kari Nordberg Svendsby.

Forlag: Nordiska. Originalmusikk av Paul Dessau (brukes ikke i forestillingen).

Pressebilde

Den kaukasiske krittringen

Hanna-Maria Grønneberg

Foto: Øyvind Eide

Last ned bildet