Main menu and utilities

Main menu

Handlekurv

Poetisk og rocka om livets små og store spørsmål

Forfatter Nils-Øivind Haagensens dikt møter Erlend Ropstads låter, i en forestilling om de hverdagslige og umenneskelige utfordringene vi mennesker baler med.

Nils-Øivind Haagensens fabulerende og slentrende lyrikk og artist Erlend Ropstads dype og inderlige rock er utgangspunktet når regissør og dramatiker Anders T. Andersen for første gang lager scenekunst som springer ut av poesi.

Andersen er kjent for å lage kritikerroste oppsetninger med stor publikumsappell, som Verdiløse menn, basert på Jokke og Valentinernes musikk, og Lazarus, basert på David Bowies musikk. Musikken vil også være sterkt tilstede i denne oppsetningen – artist og låtskriver Ropstad vil selv fremføre sine låter fra scenen.

Forfatteren Haagensen har begeistret både lesere og kritikere med sine muntlige og menneskelige dikt om både hverdag og unntakstilstand. Haagensen mottok Sultprisen i 2004, og i 2012 ble han nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for lyrikksamlingen God morgen og god natt.

Både Haagensen og Ropstad beveger seg i spennet mellom det vare og det harde, med tekster som i det ene øyeblikket oppleves som en kjærtegnende hånd og i det neste som en hardtslående knyttneve.

Tre kunstformer, teater, rock og poesi, nærmer seg de små og store spørsmålene rundt det å være menneske – alene, sammen med andre og som del av et samfunn og naturen.


Menneske, kjære menneske har tittelen fra Erlend Ropstads sang med samme navn. Nils-Øivind Haagensens dikt, som tas i bruk i forestilling i form av monolog, dialog og polylog, er satt sammen fra forskjellige dikt fra hans forfatterskap. Diktutdragene kommer bl.a. fra Hender og hukommelse (1998), Enkelte dikt (2003), Haruki og jeg (2010), God morgen og god natt (2012), Spredning (2014), Stor (2018) og Det uregjerlige (2020).

Sagt om forestillingen

Reviews

  • «Det er ein nærast elektrisk kontakt mellom utøvarane.»

    Dag og Tid

Spilleliste på Spotify

Lytt til noen av Erlend Ropstads låter på Spotify:

Se video

  • Intervju med regissøren

    Anders T. Andersen forteller om hvordan forestillingen Menneske, kjære menneske blir til. 

Produksjonslag

Produsent: Maren K. Onsaker.

Inspisient: Kine Sørbøe / Karoline Husjord. Sufflør: Karoline Marie Enoksen. Scenemester: Christian Lie. Lysmester: Lisa Lind. Lydansvarlig: Mari Røsjø. Videoansvarlig: Torbjørn Ljunggren. Produksjonsansvarlig kostymer: Liv M. Tønnessen. Forestillingsansvarlig kostymer: Linda Braseth. Informasjonsansvarlig: Åsta Hoem Hagen / Marte Eielsen. Markedsansvarlig: Hilde Vibeke Innerby.