Main menu and utilities

Photographer: Øyvind Eide

Personvern

Her finner du personvernerkleringen og informasjon om Nationaltheatrets bruk av informasjonskapsler/cookies og Google Analytics, som vi benytter for å gjøre kundeopplevelsen bedre.

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen er ment å hjelpe deg som bruker av Nationaltheatret sine tjenester å forstå hvilke personopplysninger vi samler inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan de brukes av oss og hvilke rettigheter du har som bruker. Personvernerklæringen gjelder for alle brukere av Nationaltheatrets tjenester som denne erklæringen dekker.

Nationaltheatret AS er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. For hvordan du kan kontakte Nationaltheatret, se kontaktinformasjon nedenfor.

1. Oversikt

Nationaltheatret samler inn personopplysninger for å kunne tilby deg en tilpasset og personlig brukeropplevelse av våre tjenester. Personopplysninger er enhver form for informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til en enkeltperson.

Nationaltheatret samler inn personopplysninger for tre formål:
• I tilknytning til utsendelse av nyhetsbrev
• For gjennomføring av billettkjøp
• Ved besøk på nationaltheatret.no

2. Behandling av personopplysninger i forbindelse med nyhetsbrev

For å sende ut våre nyhetsbrev til deg og dermed holde deg oppdatert om forestillinger og arrangementer, eller lignende markedsføringsrelatert kommunikasjon, samt for å sende deg eksklusive tilbud vil vi behandle følgende personopplysninger:
• Fornavn og etternavn
• E-postadresse

Dersom du har samtykket til å motta nyhetsbrev tilpasset dine preferanser og kjøpshistorikk vil vi også behandle følgende personopplysninger:
• Informasjon om tidligere kjøp

Informasjon satt i klammer er frivillig å avgi.

Vi vil også kunne bruke kontaktopplysningene for å kontakte deg i forbindelse med endringer i vår behandling av personopplysninger og endringer i denne personvernerklæringen.

Hvis du deltar i kampanjer eller konkurranser arrangert av Nationaltheatret via våre nyhetsbrev, vil opplysningene du oppgir kun benyttes for å gjennomføre kampanjen eller konkurransen.

E-postadressen din vil ikke deles ikke med andre og opplysningene ovenfor vil behandles inntil du melder deg av nyhetsbrevet og vil da slettes. Du kan når som helst stanse mottak av våre nyhetsbrev ved å sende en epost til post@nationaltheatret.no eller ved å benytte avmeldingsfunksjonen nederst i mottatte nyhetsbrev.

3. Behandling av personopplysninger i forbindelse med bruk av nationaltheateret.no

3.1. Registrering av profil

For å registrere en profil på nationaltheateret.no for å håndtere dine kjøp og preferanser, behandles følgende informasjon som du avgir:
• Fornavn og etternavn
• E-postadresse
• Telefonnummer
• [Adresse]
• [Fødselsdato]
• [Kjønn]
• [Dine rabattordninger]

Informasjon satt i klammer er frivillig å avgi. 

Kontaktopplysninger behandles for å kunne sende deg billetter per post om det ønskes, samt for å kontakte deg. Nationaltheatret skal etter sitt formål nå vidt ut til befolkningen som kulturformidler, og for å sikre tilstrekkelig spredning i alder og kjønn, så behandles fødselsdato og kjønn (dette er frivillig å avgi).

Grunnlag for behandling av personopplysninger for din registrering av profil er for å gjøre det enklere for deg å foreta kjøp og kontrollere dine opplysninger.

Nationaltheatret behandler personopplysningene på grunnlag av at det er nødvendig å behandle personopplysningene for å gjennomføre en avtale med deg, og vi mener vi har en berettiget interesse av å gjøre det enklere for deg som kunde av Nationaltheatret å kunne kjøpe billetter enklere og å kontrollere dine opplysninger. Etter en interesseavveining mener vi at vi kan behandle disse opplysningene, siden det ikke er inngripende eller omfattende opplysninger som behandles, du kan håndtere hvilke opplysninger som avgis, og endre og slette disse, du får informasjon om behandlingen her og ditt personvern er derfor tilfredsstillende sikret.

Personopplysningene som behandles ved registrering av din profil beholdes inntil du sletter din profil. Kjøp du foretar og tilknyttet informasjon slettes så snart vi ikke har behov for disse opplysningene på grunnlag av regler om regnskapsføring, som er etter fem år.

3.2. Billettkjøp

For å gjennomføre kjøp av billetter, herunder reservasjoner og kanselleringer, vil følgende personopplysninger bli behandlet:
• Navn
• E-postadresse
• Telefonnummer

Benytter du din registrerte profil, se ovenfor, i forbindelse med kjøp, vil disse opplysningene bli behandlet.

Alle kundedata, samt kjøpshistorikk (ikke kortnummer) vil også bli behandlet sammen med opplysningene, og bli lagret hos vår billettsystemleverandør.

I tillegg vil vi sende deg e-post og/eller SMS for påminnelser om forestillinger og med praktiske opplysninger knyttet til forestillinger mv.

Vi vil alltid utvikle våre tjenester og vil derfor benytte ovennevnte opplysninger for å eventuelt sende deg spørreundersøkelser etter en forestilling eller et arrangement. Vi vil informere deg om formålet med spørreundersøkelsen, og vil ikke dele informasjonen med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt

Dersom du har samtykket til det, vil vi også benytte opplysningene til å plassere tilpassede og relevante annonser for deg på andre nettsteder, eller sende deg tilpassede nyhetsbrev.

Personopplysninger knyttet til kjøp slettes så snart vi ikke har behov for disse opplysningene på grunnlag av regler om regnskapsføring, som er etter fem år.

3.3. Bruksinformasjon

Ved å bruke våre nettsider på nationaltheatret.no logges det data, for eksempel når du vises eller klikker på innhold (f.eks. en forestilling) eller gjennomfører et søk. Denne informasjonen kan kun kobles til deg som person dersom du er logget inn på din profil. Følgende opplysninger behandles i forbindelse med bruk av våre nettsider:
• Informasjon om den enhet som benyttes (telefon, nettbrett eller PC)
• IP-adresser (internettprotokoll-adresser), som gir informasjon om bl.a. om lokasjon
• Informasjon om operativsystem og konfigurasjon på enheten som benyttes
• Søk som foretas
• Bruksmønster (dvs. hvilke nettsider som besøkes, linker som det klikkes på mv.)
• Tidspunkt for besøk

Personopplysningene som samles inn i forbindelse med ditt besøk på nationaltheatret.no benyttes for å tilpasse og forbedre innholdet på nettsidene, i tillegg til at vi kan vise deg annonser for våre forestillinger og arrangementer i andre kanaler og nettsteder utenfor våre nettsider.

Nationaltheatret samler også inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på nationaltheatret.no. Dette er ikke personopplysninger, og formålet er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på våre nettsider. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Nationaltheatret lagrer informasjon om hvilke søkeord du benytter på nationaltheatret.no i Google Analytics. Formålet med å lagre søkeord er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Det lagrede søkeordet kobles ikke til andre opplysninger om brukerne.

Vi bruker også informasjonskapsler (cookies) for å innhente informasjon om bruk av våre nettsider. Se mer om bruk av informasjonskapsler i vår cookie-policy.

Grunnlag for behandling av personopplysninger knyttet til besøk på våre nettsider er at vi mener å ha en berettiget interesse av å få kunnskap om bruken av våre nettsider for å tilpasse nettsidene til brukerne og at vi skal få mer informasjon om våre brukere. Etter en interesseavveining mener vi at vi kan behandle disse opplysningene, siden det ikke er inngripende eller omfattende opplysninger som behandles, du får informasjon om behandlingen her og ditt personvern er derfor tilfredsstillende sikret.

4. Kontakt med oss og kjøp av billetter på telefon og i kasse

Dersom du kontakter oss eller kjøper billetter av oss i kasse eller over telefon, vil vi behandle følgende personopplysninger:
• Navn
• E-postadresse
• Telefon

E-poster til post@nationaltheateret.no vil bli behandlet hos oss, og vil bli lagret så lenge vi har behov for å håndtere henvendelsen til oss.

For å følge opp ditt besøk på teateret, vil vi kontakte deg per e-post for å gi deg mulighet til å få en bedre teateropplevelse. Dette vil innebære å gi deg tilbud om ytterligere tjenester og ytelser fra oss i forbindelse med ditt besøk. Vi vil også kunne kontakte deg i etterkant av besøket for å få din tilbakemelding på besøket.

5. Deling av informasjon med tredjeparter

Personopplysninger som samles inn for bruk av våre tjenester vil deles med underleverandører som tilfredsstiller Nationaltheatret sine krav til behandling av personopplysninger. Dette vil være underleverandører i forbindelse med å gjøre tjenester tilgjengelig for deg som besøkende, eller for å gjøre våre tjenester på nationaltheateret.no tilgjengelig for deg. Grunnlaget for å dele informasjon med tredjeparter er samme grunnlag som foreligger for behandlingen for øvrig, se ovenfor.

6. Dine rettigheter og kontaktinformasjon til behandlingsansvarlig

Som bruker av tjenestene til Nationaltheatret har du rett til å forespørre oss om innsyn i personopplysningene som vi behandler om deg og hvordan de behandles. Du kan også forespørre retting, sletting og begrensninger i behandlingen av personopplysninger i henhold til personopplysningsloven.

Nationaltheatret kan kontaktes for spørsmål og forespørsler knyttet til behandling av personopplysninger. Kontaktopplysninger finnes på våre nettsider. Forespørsler som nevnt over kan også sendes til post@nationaltheatret.no.

Dersom du mener Nationaltheatret ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til Datatilsynet. Se mer på www.datatilsynet.no for hvordan klage og dine rettigheter.

7. Endringer i denne personvernerklæringen

Det vil kunne være behov for å endre denne personvernerklæringen, og den til enhver tid oppdaterte personvernerklæring vil være tilgjengelig på nationaltheatret.no.

(Informasjonen om personvern ble oppdatert 01.11.2018)

Informasjonskapsler/cookies

Nationaltheatret.no benytter cookies. En cookie er en liten tekstfil/informasjonskapsel som lagres av nettleseren din. Denne informasjonen kan brukes til for eksempel å se hvor lenge du oppholder deg på våre sider. Ved å bruke nationaltheatret.no samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser. Det lagres ikke informasjon som identifiserer deg som bruker.

Cookies gjør det mulig for oss å forstå brukernes atferd på nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre brukeropplevelsen bedre. Cookies kan bare lagre tekst, som alltid er anonym, og som vanligvis krypteres.  Alle nettlesere gjør det mulig å begrense cookie atferd eller å deaktivere dem ved hjelp av nettleserens innstillinger. Nettleseren lar deg også se over de cookiene som er lagret på datamaskinen, og å slette enkeltcookies eller å fjerne alle sammen. 

Google Analytics

Nettanalytiske informasjonskapsler samler informasjon om hvordan besøkende bruker nettstedet, hvilket nettsted brukeren klikker seg inn fra, antall ganger brukeren har besøkt nettstedet og hvor lenge brukeren surfer på nettstedet. Denne informasjonen inneholder ikke brukerspesifikke detaljer, og summen av informasjon brukes til nettstatistikk.

Les mer om Google Analytics personvern her.

Avviksstatus

Det brukes informasjonskapsler for å huske om brukeren har lest en avviksmelding for at denne ikke skal vises flere ganger. Det lagres tidspunkt for minifisering/lukking av avviksmelding for at denne kan vises igjen ved endring. Denne informasjonen innhentes ikke av Nationaltheatret.