Hopp til innhold

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Vi ønsker at alle som besøker Nationaltheatret skal få en fin teateropplevelse og tilrettelegger teaterbesøket etter dine behov!

Jeg bruker rullestol, hva gjør jeg da?

Det er viktig at du opplyser om at du bruker rullestol når du bestiller billetter, og at du kommer i god tid før forestillingen starter. Gjerne en halvtime før. Du vil bli tatt godt imot av våre vestibyleverter, som vil vise deg til riktig plass. Vi har egne rullestolplasser på Hovedscenen, Amfiscenen og Torshovteatret. Det er ikke rullestolplasser på Malersalen, da den kun har tilgang via trapper.
 
Det er dessverre ikke mulig med dagens system å bestille plasser for rullestol på nettsiden. Ta derfor kontakt med billettluken enten på telefon 22 00 14 00 eller e-post salg@nationaltheatret.no for å bestille rullestolplasser.

Ledsager

Hvis du har et offisielt ledsagerbevis, får ledsageren din gratisbillett.

Jeg er dårlig til beins, hva gjør jeg da?

Det er flott om du oppgir dette når du bestiller billetter, så kan vi hjelpe deg med å finne de beste plassene for deg. Du kan også ta kontakt med våre publikumsverter når du ankommer teatret, så vil de hjelpe deg med å finne din plass. Rullator kan ikke tas med inn i salen. 

Jeg hører dårlig. Kommer jeg til å høre hva skuespillerne sier?

Vi har installert infrarødt anlegg på Hovedscenen, men det er ikke dekning for teleslynge i hele salen. Hvis du ønsker plasser som er dekket av teleslynge, kontakt oss på telefon på telefon 22 00 14 00 eller e-post salg@nationaltheatret.no for mer informasjon og bestilling av plasser.
 
Du kan låne mottakerapparat eller halsslynge av oss under forestillingen. Ta kontakt med personalet når du kommer, så hjelper vi deg igang. 
 
Hvis du hører dårlig uten å bruke høreapparat, kan du oppgi dette når du bestiller billetter. Da hjelper vi deg med å finne de beste plassene for deg.

Hvilket tilbud har dere for ikke-norskspråklige gjester?

De fleste av våre forestillinger og arrangementer er på norsk. Hvis de er på andre språk, vil dette opplyses om på forestillingssiden.

Kan jeg ta med babyen min på teater?

Vi anbefaler ingen å ha med babyer på teaterforestillinger som ikke er ment for små barn.

Kan jeg ta med barnevogn på teatret?

Barnevogner, barnevognutstyr og lignende må stå igjen i vestibyleområdet. Dette av hensyn til en eventuell evakuering. Nationaltheatrets publikumsverter viser plass.

Få nyheter og eksklusive tilbud

Du kan sikre deg billetter tidlig, få varsel om nye forestillinger, bli invitert til arrangementer og motta eksklusive tilbud

Laster...