Hopp til innhold

Om spesielle behov

Bruker du rullestol eller teleslynge? Har du ekstra lange bein eller er du svaksynt? Vi skreddersyr teaterbesøket etter dine behov!

Jeg bruker rullestol. Kan jeg besøke teatret?

Vi har egne rullestolplasser på Hovedscenen, Amfiscenen og Torshovteatret. Det er viktig at du opplyser om at du bruker rullestol når du bestiller billetter, og at du kommer i god tid før forestillingen starter. Du vil bli tatt godt imot av våre vestibyleverter, som vil vise deg til riktig plass.

Det er dessverre ikke rullestolplasser på Malersalen, da den kun har tilgang via trapper.

Kan jeg bestille plasser for rullestol på nett?

Det er dessverre ikke mulig med dagens system. Ta derfor kontakt med billettluken enten på telefon 22 00 14 00 eller e-post for å bestille rullestolplasser.

Jeg er dårlig til beins, hva gjør jeg da?

Det er flott om du oppgir dette når du bestiller billetter, så kan vi hjelpe deg med å finne de beste plassene for deg. Du kan også ta kontakt med våre publikumsverter når du ankommer teatret, så vil de hjelpe deg med å finne din plass.

Jeg hører dårlig. Kommer jeg til å høre hva skuespillerne sier?

For deg som bruker høreapparat, er det installert infrarødt anlegg på Hovedscenen. Henvend deg til kontrollpersonalet når du kommer på forestilling, så får du låne mottakerapparat eller halsslynge. Informer om dette ved bestilling, så får du plasser som er dekket av IR-anlegget. Hører du dårlig, uten å bruke høreapparat, så kan du oppgi dette når du bestiller billetter, så hjelper vi deg med å finne de beste plassene lydmessig.

Hvilket tilbud har dere for ikke-norskspråklige gjester?

Alle våre forestillinger og arrangementer er i utgangspunktet på norsk. Hvis de er på andre språk, vil dette opplyses på forestillingssiden.

Jeg har veldig lange bein! Finnes det noen seter som passer bedre for meg?

Ja, det gjør det. Si fra om dette når du bestiller billetter, så kan billettluken hjelpe deg med de beste plassene for deg.

Blir noen av forestillingene tegnspråktolket?

Ja, vi har et godt samarbeid med Norges Døveforbund, og noen ganger tegnspråktolker vi våre familieforestillinger. Hvis noen av våre forestillinger blir tegnspråktolket, står det oppgitt på den aktuelle forestillingssiden.

Kan jeg ta med babyen min på teater?

Vi anbefaler ingen å ha med babyer på teaterforestillinger som ikke er ment for små barn.

Kan jeg ta med barnevogn på teatret?

Barnevogner, barnevognutstyr og lignende må stå igjen i vestibyleområdet. Dette av hensyn til en eventuell evakuering. Nationaltheatrets publikumsverter viser plass.