Fotograf: Nationaltheatret

Om smittevern og koronarestriksjoner

Nationaltheatret følger myndighetenes retningslinjer for smittevern og spiller for maks 200 publikummere per forestilling fra og med 14. januar.

Nationaltheatrets samfunnsoppdrag er å spille teater, og vi gjør vårt ytterste for å opprettholde dette – også i krevende situasjoner der publikumsgrunnlaget er marginalt. Men vi må ha en lav terskel for avlysninger som følge av smittesituasjonen. Vi beklager dette på det sterkeste. 

Rutiner ved billettkansellering:

Som følge av myndighetenes restriksjoner, er vi pålagt å opprettholde meteren og ha et maksantall på 200 publikummere i salene våre. For at utvelgelsen skal skje mest mulig rettferdig, gjør vi et tilfeldig utvalg av billettkjøpere i forbindelse med hver enkelt forestilling.

Årsaken til at vi velger å trekke tilfeldig, og ikke fordeler plasser ut fra når billettene ble kjøpt, er at det på grunn av omrokkeringer etter tvungne avlysninger tidligere gjør det umulig for oss å holde oversikt over hvilke billetter som har blitt kjøpt til hvilket tidspunkt.

Vi vil kontakte publikum på SMS og e-post med informasjon om billettene man har er gyldige eller kansellert. Vi vil automatisk refundere billettkjøpene til alle som rammes av kanselleringer. Pengene vil være på konto innen 14 virkedager.

Følgende retningslinjer gjelder for ditt teaterbesøk:

  • Hold minst én meters avstand til andre enn de som er i samme husstand eller tilsvarende nære.
  • Ha på deg munnbind når du oppholder deg i våre lokaler. Når du sitter i salen, kan du ta av deg munnbindet.
  • Det er viktig at du holder deg hjemme dersom du er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom.
  • Vi oppfordrer publikum til å møte opp i god tid før forestillingsstart.

På Nationaltheatret opprettholder vi våre rutiner knyttet til renhold, håndvask og generell beredskap for å unngå smittespredning.

Ta kontakt med billettluken på salg@nationaltheatret.no dersom du har behov for å endre billetter som følge av sykdom. Vi ber om forståelse for at det kan være noe lenger svartid enn vanlig på e-post, chat og telefon.