Main menu and utilities

Main menu

Fotograf: Nationaltheatret

Om smittevern og ditt teaterbesøk

Det er trygt å gjeste Nationaltheatret. I tråd med myndighetenes anbefalinger har vi utarbeidet et sett med smittevernsrutiner, slik at alle er sikret en god og trygg teateropplevelse. 

Før ditt teaterbesøk

Vi anbefaler alle å kjøpe billettene digitalt på nationaltheatret.no. For å kunne etterkomme myndighetenes krav til smittesporing, vil du bli spurt om å oppgi kontaktinformasjon på de du kjøper billetter til. 

Ved billettkjøp vil du motta informasjonen du trenger om smittevernsrutiner og regler, på e-post og sms, slik at du er godt forberedt før ditt teaterbesøk. 

Foreløpig har vi bare anledning til å ha maksimalt 200 publikummere samtidig i salene våre. Fordi vi har svært begrenset med billetter er det dessverre ikke mulig å reservere billetter. 

Hva gjør jeg hvis jeg føler meg syk?

Har du vært i kontakt med smittede, er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom, er det viktig at du holder deg hjemme. Ta kontakt med billettluken på salg@nationaltheatret.no for å endre eller få refundert dine billetter. 

Hvor møter jeg opp før forestilling på Hovedscenen?

Publikumsfoajeen i andre etasje åpner én time før forestillingsstart på Hovedscenen. Salg og servering skjer i henhold til myndighetenes smittevernforskrifter. Man kan også oppholde seg i publikumsområdene i første og andre etasje. 

Hvor møter jeg opp før forestilling på Amfiscenen?

Oppmøte skjer i vestibylen rett innenfor hovedinngangen på Nationaltheatret. Der er det rikelig med plass slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Våre erfarne publikumsverter viser publikum inn i grupper og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp ca. 30 minutter for forestillingsstart.

Hvor møter jeg opp før forestilling på Torshovteatret?

For forestillinger på Torshovteatret skjer oppmøte på gateplan i området utenfor hovedinngangen. Der er det rikelig med plass slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Våre erfarne publikumsverter viser publikum inn i grupper og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp ca. 30 minutter for forestillingsstart.

Håndvask og hygiene

Husk å vaske eller desinfisere hendene dine før forestilling. Hånddesinfiserende såpe vil være tilgjengelig på alle våre toaletter, og på en rekke andre steder der publikum ferdes.  

Både saler, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Vil det være servering av mat og drikke?

Publikumsfoajeen i andre etasje åpner én time før forestillingene på Hovedscenen. Salg og servering skjer i henhold til myndighetenes smittevernforeskrifter. Ved hjelp av en app til telefonen, kan du enkelt bestille drikke til ditt bord. Ta kontakt med våre restaurantverter hvis du trenger hjelp til å bestille.

Hvordan slippes jeg inn i salen?

Fordi vi må beregne god plass – minimum en meter – mellom den enkelte publikummer, vil publikumsvertskapet henvise deg til din plass. Av smittevernshensyn kan det være aktuelt for publikumsvertskapet å gjøre endringer på publikums seteplassering. Vi ber om forståelse for dette, og at anvisninger fra publikumsvert blir fulgt. Du bør beregne noe mer tid ved innslipp i teatersalen enn vanlig og møte opp ca. 30 minutter før forestillingsstart.

Kan jeg sitte sammen med følget mitt?

Kommer du sammen med familie eller andre du pleier å ha nærkontakt med, vil dere naturligvis få sitte ved siden av hverandre under forestillingen. 

Er det mulig å benytte seg av toalettene underveis i forestillingen?

Du har naturligvis anledning til å benytte toalettene våre både før, underveis og etter forestillingen, men forsøk å holde god nok avstand til andre publikummere. Toalettene blir grundig og jevnlig vasket, i henhold til alle smittevernregler.

Hva skjer når forestillingen er ferdig?

Etter endt forestilling ber vi deg bli sittende i setet ditt til publikumsvertskapet gir beskjed om at det er din tur til å forlate salen. Slik vil alle kunne forlate salen med god nok avstand til hverandre.

Dersom du har flere spørsmål, kontakt oss på salg@nationaltheatret.no