Main menu and utilities

Main menu

Fotograf: Nationaltheatret

Om smittevern og ditt teaterbesøk

På grunn av Oslo kommunes tiltak for å bekjempe koronasmitte, er Nationaltheatret underlagt strenge smittevernrutiner. Få en oversikt her. 

Som nasjonens eget teater er det å skape og formidle scenekunst for et stort publikum vår viktigste rolle i samfunnet, men akkurat nå er det å delta i dugnaden for å begrense smitten enda viktigere. Her er rutinene som gjelder for Nationaltheatret:

Gjesteregistrering

Som følge av myndighetenes krav til arrangementer må vi som ansvarlig arrangør kjenne til alle som deltar på vårt arrangement/forestilling. Derfor ber vi deg vennligst om å fylle ut navn og telefonnummer på de som skal benytte billettene du har kjøpt. Hvis du er en av dem som skal benytte billettene, skriver du også opp deg selv.

Her finner du skjemaet for gjesteregistrering.

Retningslinjer for bruk av munnbind

Vi anbefaler bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde én meter avstand til andre. Har du ikke med ditt eget, vil det være mulig å kjøpe på teatret.

Barn under ungdomsskolealder trenger ikke å bruke munnbind. Barn under to år skal ikke bruke munnbind.

Før ditt teaterbesøk

Vi anbefaler alle å kjøpe billettene digitalt på nationaltheatret.no. For å kunne etterkomme myndighetenes krav til smittesporing, vil du bli spurt om å oppgi kontaktinformasjon på dem du kjøper billetter til. 

Ved billettkjøp vil du motta informasjonen du trenger om smittevernsrutiner og regler, på e-post og sms, slik at du er godt forberedt før ditt teaterbesøk. 

Foreløpig har vi bare anledning til å ha maksimalt 200 publikummere samtidig i salene våre. Siden vi har svært begrenset antall billetter, er det dessverre ikke mulig å reservere billetter. 

Hva gjør jeg hvis jeg føler meg syk?

Har du vært i kontakt med smittede, er i karantene, føler deg syk eller har symptomer på sykdom, er det viktig at du holder deg hjemme. Ta kontakt med billettluken på salg@nationaltheatret.no for å endre eller få refundert dine billetter. 

Hvor møter jeg opp før forestilling på Hovedscenen?

Oppmøte før forestilling på Hovedscenen skjer i vestibylen innenfor hovedinngangen på Nationaltheatret. Der er det rikelig med plass, slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Man kan oppholde seg i publikumsområdene i første og andre etasje. Publikumsfoajeen i andre etasje åpner én time før forestillingene på Hovedscenen. Når det er barneforestillinger, åpner publikumsfoajeen 30 minutter før forestillingsstart på hverdager og én time før i helgene. Salg og servering skjer i henhold til myndighetenes smittevernforskrifter. 

Hvor møter jeg opp før forestilling på Amfiscenen?

Oppmøte skjer i vestibylen rett innenfor hovedinngangen på Nationaltheatret. Der er det rikelig med plass, slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Våre publikumsverter viser publikum inn i grupper og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp ca. 15 minutter før forestillingsstart.

Hvor møter jeg opp før forestilling på Torshovteatret?

For forestillinger på Torshovteatret er oppmøte på gateplan i området utenfor hovedinngangen. Der er det rikelig med plass, slik at alle kan holde minst én meters avstand til alle man ikke kommer i følge med. Våre publikumsverter viser publikum inn i grupper og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp ca. 30 minutter før forestillingsstart.

Hvor møter jeg opp før forestilling på Kanonhallen?

Når du skal se teater på Kanonhallen på Løren møter du opp utenfor hovedinngangen. Husk å holde god avstand til andre publikummere. Våre publikumsverter viser publikum inn i grupper og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas.

På grunn av den ekstra tiden dette tar, ber vi publikum møte opp ca. 30 minutter før forestillingsstart.

Hvor møter jeg opp ved forestilling på Malersalen?

Ved forestilling på Malersalen er oppmøte ved egen inngang på baksiden av Nationaltheatret. Våre publikumsverter viser publikum inn i grupper, og sikrer at alle smittevernhensyn ivaretas. 

Dørene åpnes 15 minutter før forestilling. 

Håndvask og hygiene

Husk å vaske eller desinfisere hendene dine før forestilling. Hånddesinfiserende såpe vil være tilgjengelig på alle våre toaletter, og på en rekke andre steder der publikum ferdes.  

Både saler, toaletter og publikumsområder blir grundig og jevnlig vasket.

Vil det være servering av mat og drikke?

Publikumsfoajeen i andre etasje åpner én time før forestillingene på Hovedscenen. Når det er barneforestillinger åpner publikumsfoajeen 30 minutter før forestillingsstart på hverdager og én time før i helgene. Salg og servering skjer i henhold til myndighetenes smittevernforeskrifter. Ved hjelp av en app til telefonen, kan du enkelt bestille drikke til ditt bord. Ta kontakt med våre restaurantverter dersom du trenger hjelp til å bestille.

Hvordan slippes jeg inn i salen?

Siden vi må beregne god plass – minimum én meter – mellom den enkelte publikummer, vil publikumsvertskapet henvise deg til din plass. Av smittevernhensyn kan det være aktuelt for publikumsvertskapet å gjøre endringer på publikums seteplassering. Vi ber om forståelse for dette, og at anvisninger fra publikumsvert blir fulgt. Du bør beregne noe mer tid ved innslipp i teatersalen enn vanlig.

Kan jeg sitte sammen med følget mitt?

Vi opererer med faste sitteplasser, men forsøker så godt det lar seg gjøre at kohorter sitter sammen. Vennligst ta kontakt med vår kundeservice for mer hjelp og info om dette.

Er det mulig å benytte seg av toalettene underveis i forestillingen?

Du har naturligvis anledning til å benytte toalettene våre både før, underveis og etter forestillingen, men forsøk å holde god nok avstand til andre publikummere. Toalettene blir grundig og jevnlig vasket, i henhold til alle smittevernregler.

Dersom du har flere spørsmål, kontakt oss på salg@nationaltheatret.no