Main menu and utilities

Mimesis – studieprogram for næringslivet

Mimesis lederprogram er et samarbeid mellom Nationaltheatret og lederutviklingsfirmaet Promethevs. Gjennom fem samlinger jobber du med Promethevs konsulenter og Nationaltheatrets beste skuespillere og kan utforske deg selv og vokse i lederrollen.

Lederrollen er kanskje den rollen flest mennesker har en mening om. En leder hylles for handlekraft og kloke valg, og slaktes for å virke veik og for å ta gale beslutninger.
I møte med kjente klassikere fra verdensdramatikken får du verdifull kunnskap om kunst, kultur og historie. Du får brynet deg på utfordringer og vanskelige valg ledere til alle tider har stått overfor.  Skuespillere har alltid satt opp et speil for ledere, og skapt en verden ledere kan bryne seg på. I moderne lederteorier finner vi masse spor av klassiske perspektiver og problemstillinger ledere har stått i og brynt seg på. I Mimesis får du alt dette på et fat. Det å delta på Mimesis er en verdifull investering du gjør for å utvikle din menneskelige og kulturelle kapital, slik at du kan spille ut potensialet i lederrollen fullt og helt. Ikke stykkevis og delt. Sammen med andre ledere får du et sterkt nettverk og en unik arena for læring og refleksjon i lederrollen.

To test a man’s character, give him power

Abraham Lincoln

Utvikling i møte med skuespillere og forelesere

I moderne lederteorier finner vi en rekke spor av klassiske perspektiver og problemstillinger ledere har stått i og brynt seg på. I Mimesis får du alt dette på ett fat. Gjennom fem samlinger jobber du med stjerneskuespillere fra Nationaltheatret, som Kåre Conradi og Ellen Horn med flere, og de velrenommerte foreleserne i ledelsesfaget i Promethevs, Kjetil Eikeset, Mariann Ovesen, Trond Kjærstad og Frank Jørstad. Sammen kombinerer de teater og kjent dramatikk med ledelsesfag og filosofi. Og tar deg med på en reise til Nationaltheatrets scener, ulike maktsentre i Norge, før det hele avsluttes i Henrik Ibsens fotspor i Roma og Sorrento.

Samlingene

Samlingene er selve navet i Mimesis-programmet. Gjennom fem samlinger får du nye og klassiske perspektiver på lederrollen og deg selv. Her møter du foreleserne, andre ledere og skuespillere. 

MAKTSPILLET OM NORGE

Å beherske politikken er å beherske scenen 

11. september 2017

DICKENS’ EN JULEFORTELLING

Suksess er ikke nødvendigvis et signal om at alt er som skal det være. 

30. november 2017

ROLE TAKING OR ROLE MAKING

Du må selv skape den rollen du skal fylle.

13. februar 2018

SHAKESPEARE OG RETORIKK

Troverdighet og overbevisning er øyeblikkets kunst

5. april 2018

TIL IBSENS ITALIA

Til et sted mellom Bøygen og Brand, Roma/Sorrento

18.–21. juni 2018 (hjemreise 22. juni)

 

For mer informasjon og påmelding, kontakt Mona Rafn på Nationaltheatret.

Les mer om Mimesis-programmet og forelserne her 

Bli med på frokostmøte om ledelse

Bli med på gratis frokostmøte om ledelse, med blant andre Nils Golberg Mulvik fra første MIMESIS-samling. Du møter også Anita Krohn Traaseth og Robert Mood.

Meld deg på