Hopp til innhold

Fotograf: Pål Laukli

Men hold kjeft da, Henriksen!

Forestillingen Men hold kjeft da, Henriksen! viser at det går an å slippe fri fra sosial kontroll og finne seg et annet liv i frihet med mennesker man velger selv.

I mai 2018 kom boken Men hold kjeft da, Henriksen ut. En måned senere hadde forestillingen med samme tittel premiere ved Nordland Teater, en premiere som fikk kritikerne til å hente fram de helt store superlativene.

I forestillingen møter vi den sårbare åpne og fortellende Sven Henriksen, som tar oss gjennom en vond barndom i et strengt kristent miljø, som sønn av en av lederne i Jehovas vitner. Når han oppdager at han er homofil, blir han utstøtt av menigheten, mister familie, venner og nettverk.

Vi følger Henriksens reise i norsk teater, rus og voksenliv, men også den skarpe og tydelige stemmen han har markert seg som i den offentlige debatten de siste tiårene. Tekstene veves sammen av sanger av Tom Waits, Leonard Cohen m. fl. 

Sven Henriksen er skuespiller, sanger, dramatiker og samfunnsdebattant. Han har tidligere oversatt og spilt inn sanger av Tom Waits, og tolket Leonard Cohen. Han har vært aktiv i homokampen siden 1970-tallet og deltatt i en rekke debatter under PRIDE i Oslo og i Nord-Norge. 

Fredag 21. juni kl. 20.00 i Publikumsfoajeen.

Av og med Sven Henriksen. Piano: Thor-Erik Fjellvang. Lyddesign: Sissel Brean.