Hopp til innhold
125 år
Melk

Lansering av tidsskriftet MELK

MELK lanserer sin 70-tallsutgave på Nationaltheatret!

I juni 2018 lanserte MELK Drama-utgaven og det skeive mikro-forlaget littMELK her. I år lanserer de 70-tallsutgaven på Nationaltheatret, med blant annet en samtale med forfatter og litteraturkritiker Jon Rognlien, om AKP(m-l) og homobevegelsen.

I tillegg fremfører skuespiller og SLAM!poet Evelyn Rasmussen Osazuwa fabrikkerotikk Næring og nytelse, skrevet av Amalie Kasin Lerstang og tonesatt live av Vjolla Emiri.

Om utgaven

I 2019 retter MELK søkelyset mot fire ulike tiår, på leting etter skeiv kulturhistorie fra henholdsvis 60-, 70-, 80- og 90-tallet. Denne utgaven tar for seg 1970-årene og forsøker å sette ulike kulturelle strømninger inn i en større kontekst. I utgaven trekkes linjer mellom skeiv kultur og aktivisme fra 1970 til i dag, gjennom intervjuer og essayer.

I denne utgaven kan du blant annet lese om AKP(m-l)s holdninger til homoseksualitet og konflikten mellom homofile kommunister og DNF-48, om discofester og loftsfester, skjønnlitterær fabrikkromantikk, om det radikale essayet «Cocksucking as an act of revolution» og om den skeive litterære oppblomstringer på 70-tallet.

Banneret til eventet og omslaget til utgaven er laget av Stian Tranung.

Om MELK

MELK er et skeivt kulturtidsskrift med fokus på å synliggjøre og formidle underrepresenterte perspektiver innen LHBTIQ-historie. MELK er for alle som er interessert i kulturhistorie: kunst, litteratur, film, musikk, teater, dans eller annet.

MELK vil dedikere seg til å grave frem kjente og ukjente aspekter ved skeiv kulturhistorie ved å vektlegge historier som gjerne uteblir i media. MELK vil synliggjøre, og i noen tilfeller ta tilbake, skeiv kulturhistorie i tillegg til å se på kulturfenomener med et annet blikk.

MELK ble startet av Martine Johansen og Anna Nafstad i 2015. Sunniva Mellbye er grafisk designer.

Fredag 21. juni kl. 19.15 i Publikumsfoajeen.

Les mer om tidsskriftet MELK