Hopp til innhold

Det skeive kulturtidsskriftet MELK inviterer til boklansering og visning av bokprosjektet littMELK Ibsen: Etter mørkets frembrudd.

Ikke i salg

MELK – skeivt kulturtidsskrifts bokprosjekt

Det skeive kulturtidsskriftet MELK inviterer til boklansering og visning av bokprosjektet littMELK Ibsen: Etter mørkets frembrudd.

Velkommen til gratis lanseringsfest av bokutgivelsen Ibsen: Etter mørkets frembrudd. Det blir forfattersamtaler, teatervisning av Nordic Black Express og lanseringsfest.

Om utgivelsen Ibsen: Etter mørkets frembrudd

Forfatterne har blitt invitert til å skrive en intim scene satt til et av Henrik Ibsens dramaer. Noen av forfatterne tar utgangspunkt i egne identitetsmarkører, mens andre utforsker hva som for dem er mer ukjent terreng. Resultatet er at Ibsens karakterer blir både homoseksuelle, rullestolbrukere, ikke-binære, indiske, og med tydelig samisk identitet.

Forfatterne og deres Ibsenske utgangspunkt som de har skrevet ut i fra:

Hilde Susan Jægtnes om Rosmersholm, Namra Saleem om Hedda Gabler, Erik Eikehaug om Vildanden, Siri Broch Johansen om Fruen fra havet, Mikkel Øyen om Et dukkehjem og Maia Kjeldset Siverts om Lille Eyolf. Illustratør til prosjektet er Stian Tranung

Ibsen er en av grunnsteinene i norsk kultur, og et symbol på norsk identitet. Gjennom  Ibsen: Etter mørkets frembrudd vil Ibsens modernisme og politiske observasjoner videreføres, og gjennom et nytt blikk på de kanoniske verkene trekkes Ibsen med oss inn i vår virkelighet, han blir kledd i vår tids identitetsmarkører. 

Arrangementet er gratis og starter kl. 21.30, husk å reserver billett for å sikre deg plass.

 

Grunnet ombygging på teatret under Pride på National vil vi informerer alle med assistansebehov knyttet til rullestolbruk å ta kontakt med Nationaltheatret på epost: salg@nationaltheatret.no eller på telefon: 22001400