Hopp til innhold

Med humor, alvor og selvutlevering prøver Julie Støp Husby å nærme seg de store spørsmålene i livet. 

Ikke i salg

Lev sjøl – En guide til livet med Joni Mitchell og Jan Eggum

Med humor, alvor og selvutlevering prøver Julie Støp Husby å nærme seg de store spørsmålene i livet. 

Alle mennesker har to grunnleggende, basale ting til felles: Vi blir alle født, og vi skal alle dø. Midt i mellom de to punktene utspiller livet seg, og det er nettopp dét store rommet Julie Støp Husby synes er så abnormt skummelt. Hun er kanskje unaturlig redd for det meste, i hvert fall for det de fleste mennesker tilsynelatende finner helt naturlig.

Hvordan skal man for eksempel forholde seg til det å trenge et annet menneske? Skal vi liksom akseptere at døden innebærer at folk bare opphører å eksistere? Er vi alle egentlig like redde?

I konsertforestillingen Lev sjøl – En guide til livet med Joni Mitchell og Jan Eggum prøver skuespiller og sanger Julie Støp Husby å nærme seg de store spørsmålene i livet. Det gjør hun med humor, alvor og en god dose selvutlevering, og ikke minst ved hjelp av to av vår tids kanskje største visekunstnere, Jan Eggum og Joni Mitchell. Kan disse gi oss noen svar, og hva har de til felles?

Lev sjøl ble til i kjølvannet av Julie Støp Husbys periode med Musikklab på Torshovteatret, der hun møtte og begynte samarbeidet med Simon Revholt. Sammen har de, med Husby på manus og Revholt på musikalske arrangementer, flyttet de kjente låtene over i et felles stilmessig landskap og gitt dem ny, musikalsk drakt.

Forestillingen hadde premiere på Oslo Nye Teaterkjelleren i 2017 og fikk så god mottagelse at det ble satt opp flere ekstraforestillinger. Siden den gang har forestillingen spilt på flere scener i Oslo, gjestet Gamle Ormelet på Tjøme samt gjestespilt på Haugesund Teater.