Velkommen til «Møt Nationaltheatret»

Lurer du på hva som skjer bak kulissene i teatret? Har du tenkt på hvordan det er å være skuespiller, og vet du hvor mange yrkesgrupper som må til for å lage en teaterforestilling? Det kan du finne ut av nå!
Bilder av huset

Møt Nationaltheatret ble utarbeidet i samarbeid med Den kulturelle skolesekken for skoleklasser i Oslo. Nå ønsker vi å invitere alle skoleklasser og fritidsgrupper fra hele landet til omvisning på Nationaltheatret.

I Møt Nationaltheatret får elevene en interaktiv introduksjon til teatrets historie og ikke minst til Norges største dikter, Henrik Ibsen. Teatrets historie er også nasjonen Norges historie, og gjennom dette møtet får elevene lære mer om norgeshistorien gjennom brillene til Henrik Ibsen og hans samtidige.

Vi skal gjøre en tidsreise, tilbake til den hektiske dagen før teatret ble åpnet den 31. august 1899. Etter at elevene har fått føle på hvordan det var å leve på slutten av 1800-tallet, sett bilder og hørte spennende historier fra tiden da Nationaltheatret åpnet, vil de få mulighet til å gå inn i rollen som teaterassistenter. De vil møte noen av de mange yrkesgruppene som jobber bak i kulissene i teatret. Sammen med rekvisitører, designere og musikere vil elevene bli med på forberedelsene til den store åpningsdagen den 1. september 1899.

Helt til slutt vil det bli quiz med spørsmål som handler om det elevene har sett og hørt underveis. Her vil det også bli anledning til å spise medbrakt niste.

Ønsker du å melde deg på? Send en epost til ingeborg.helleberg@nationaltheatret.no.