UFO-bygda

UFO-bygda

Av Øystein Stene og Torshovgruppa

En kjærlighetserklæring til konspirasjonsteorien, til bygde-Norge og til alle som har kikket undrende opp på stjernehimmelen.

Hessdalen i Sør-Trøndelag har siden krigens dager vært åsted for oppsiktsvekkende mange observasjoner av uforklarlige lysfenomener. Siden 1980-tallet har bygda vært overvåket av forskere, og det hersker bred enighet om at fenomenet eksisterer, uten at man har kommet nærmere et svar på hva det kan være. Videoopptakene er mange. Fotografiene flere. Hva skjuler Hessdalens hemmelighet? 

Øystein Stene er forfatter, dramatiker og regissør. Han har blant annet skrevet romanen Zombie Nation og laget filmen Bambi-effekten. I 2011 skrev og regisserte han teaterforestillingen Du er Knut på Black Box Teater, som ble tildelt Torshovteatrets venners pris. Stene skaper kunstverk som ønsker å utfordre sitt publikum både intellektuelt og emosjonelt. Han tar gjerne i bruk hele scenerommet, og lar både skuespillere og publikum forholde seg til store problemstillinger i øyeblikket.

UFO-bygda skapes i samarbeid mellom skuespillere og regissør, basert på dokumentarisk materiale de selv har innhentet fra Hessdalens befolkning, forskere og sine egne erfaringer fra opphold i bygda. 

UFO-bygda er Torshovgruppas kjærlighetserklæring til konspirasjonsteorien, til bygde-Norge og til alle som har kikket opp på stjernehimmelen og undret: Er vi alene?

Med: Janne Heltberg, Herman Bernhoft, Sigurd Myhre og Håkon Ramstad.

Regissør: Øystein Stene.

UFO-bygda er en del av Sci-fi på Torshov.

 • Urpremiere våren 2018 på Torshovteatret.
url: &seaindex=
ok The response contains 1 table(s) and 249 rows seaindex= eventlist xml SeaIndex = 0 PerTime,ShoName

Program

  Kunstnerisk team

  Øystein Stene Regissør

  Pressebilder

  UFO-bygda
  Foto: Øyvind Eide / Gøril Joh...