Gaute Tønder

Komponist og musiker

Gaute Tønder er utdannet ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor han leverte en praktisk/teoretisk mastergrad i filmmusikk-komposisjon.

Tønder debuterte som komponist på forestillingen Frank på Det Norske Teatret i 2005, og begynte etter dette å lage musikk for teater, film og TV. Han har komponert musikk til et stort antall produksjoner i Norge og utlandet, blant annet En bagatell, Baby, Vi tygger på tidens knokler, Øy, KonstellasjonerStrategier for en lysere fremtid og Dekameronen ved Nationaltheatret, og Draum om hausten, Tilnærma lik, Unge Werthers lidningar, Røvarene og Zoo ved Det Norske Teatret. Øvrige produksjoner: I ljodjurets timma (Dramaten), Othello (Staatstheater Braunschweig), Don Quijote (Aalborg Teater) og Underlandet (Den Nationale Scene).

TV- og filmproduksjoner i utvalg: Pyromanen, Kommandør Treholt og Ninjatroppen og Hjelp, vi er i filmbransjen. Kortfilm: Folk som faller og Hamsun. Dokumentarfilm: Over streken, Skyggen og Brevet til Jens. TV-serier: Kampen for tilværelsen.