Verdens teaterdag

Bli med på markeringen av verdens teaterdag 25. mars kl 17.00
2009_05_06_INTERIOR_002_Normal.jpg

Nationaltheatret feirer verdens teaterdag to dager på forskudd! Bli med på gratis arrangement og lesning av den internasjonale teaterdag-teksten før forestilling. 

I mars markeres verdens teaterdag på teatre og kulturinstitusjoner over hele verden. På Nationaltheatret leses teksten for verdens teaterdag opp av skuespiller Marika Enstad i Publikumsfoajeen i forkant av forestillingene. 

Verdens teaterdag ble grunnlagt av ITI (International Theatre Institute) i 1961 og den ofisielle datoen for markeringen er 27. mars. (På Nationaltheatret er vi litt tidlig ute og markerer dagen lørdag 25. mars.) Dagen markeres med ulike arrangementer av et internasjonalt teatermiljø. En av de viktigste begivenhetene er lesningen av den internasjonale teaterdag-teksten, som hvert år skrives av en av teaterverdens mest innflytelsesrike og er oversatt til et titalls språk. Den første av disse tekstene ble skrevet av Jean Cocteau, og siden har kjente navn som Eugène Ionesco, Arthur Miller, Pablo Neruda, Peter Brook, Vigdìs Finnbogadòttir og John Malkovich vært blant forfatterne. 

LØrdag 25. mars i Publikumsfoajeen.

Med: Marika Enstad

Arrangemenet starter kl 17.00 og er gratis og åpent for alle, med og uten billett til dagens forestillinger. 

 

Bli også med på Barnas teaterdag lørdag 25. mars!

I mars feires verdens teaterdag over hele verden. På Nationaltheatret får barna sin helt egen teaterdag med utkledning i ekte teaterkostymer, møter med ulike yrkesgrupper på teatret, sang, musikk og spennende fortellinger. Det blir ansiksmaling og morsomme oppgaver. Her får du kanskje vite hvem Henrik Ibsen var og hvorfor han er Norges største kjendis, og kanskje kan du lære noen replikker fra Shakespeares Romeo og Julie? Det er begrenset antall plasser, så det lønner seg å være raskt ute for å sikre seg en plass! 

Lørdag 25. mars kl 13.00-15.00. Billetter: 40/60 kr (barn/voksne). 

Hjertelig velkommen!