– Spennende og nervepirrende

Anne Grosvold 987x660

Det er med skrekkblandet fryd Anne Grosvold går i gang med sin nye programserie på Nationaltheatret.

Den profilerte journalisten og tidligere NRK-profil Anne Grosvold skal én lørdag i måneden gjennom hele 2016 møte ledende kunstnere og samfunnspersonligheter til samtale i Publikumsfoajéen på Nationaltheatret. Den nye programserien er en del av National Spesial.
Første møte var 13. februar med regissør og skuespiller Liv Ullmann og skuespiller Anders Baasmo Christiansen. Grosvold skal også møte Kåre Conradi, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Ingjerd Egeberg og Kjersti Horn. Se full oversikt her
– Dette er både likt og ulikt det jeg har drevet med før. Jeg skal formidle noe jeg synes er viktig, men jeg er ikke vant til å ha publikum. Det er spennende, nervepirrende og utrolig gøy, sier Grosvold.

Ingen begrensninger

Gjestelista består av noen av de største kunstnerne i Norge, men også personligheter som ikke er tilknyttet teatret.
– Temaet trenger ikke være teater. Det kan også være store samfunnsspørsmål som blir tatt opp. Det er ingen begrensninger, men det er jo fint om det også handler om teater. Jeg vil formidle temaer jeg synes er viktige. Dersom det gjør at flere går i teatret, blir jeg glad, synes Grosvold, som selv har et sterkt forhold til teater.
– Teater er viktig for meg, og jeg har et spesielt forhold til Nationaltheatret, som har vist størst evne til å fange publikum med sine stigende besøkstall.

Relevant, viktig og gøy

Grosvold møter viderefører teatrets aktiviteter som er en forlengelse og utvidelse av det som foregår på scenen. Grosvolds mål er å gi publikum en så god opplevelse som mulig.
– Det som foregår i denne bygningen skal oppleves som relevant, viktig og gøy for dem som kommer hit. Dette er møter som er noe mer enn lett forglemmelige samtaler. Alt kan skje i møte med disse gjestene, sier Grosvold.
Teatret er allerede en viktig arena for – og med på å forme – samfunns- og kulturdebatten med sine tydelige prioriteringer. Det oppleves ekstremt tidsaktuelt, og Nationaltheatret ligger i front for dette gjennom måten man tar i bruk alle arenaene på.

– Kvalitet og integritet

Teatersjef Hanne Tømta er svært stolt og glad over å ha en så stor samfunnspersonlighet som Anne Grosvold med på laget.
– Anne Grosvold representerer kvalitet, integritet, dybde og perspektiv, og gjennom disse møtene tar Nationaltheatret et skritt videre i det store prosjektet å engasjere offentligheten, bidra til samfunnsdebatten og være en åpen aktør, sier Tømta.
Kommunikasjonssjef Ida Margreta Halvorsen understreker hvor viktig det er for Nationaltheatret å utforske nye arenaer for formidling
– Med produksjonen av Grosvold møter åpner vi for at hele landet skal få ta del i det som skjer på teatret via våre egenproduserte programmer på nationaltheatret.no, sier hun.

Grosvold møter er åpne for publikum og vises som programmer på nationaltheatret.no. Les mer, se video fra møtene og kjøp billetter her.

Av Monica Lindanger (tekst) og Øyvind Eide (foto)

Relaterte Artikler