Morten Cranner

Regissør

Morten Cranner er utdannet ved Norges musikkhøgskole og regilinjen ved Statens teaterhøgskole. Han har avsluttet sin tid som stipendiat ved KHiO, teaterhøgskolen og hans stipendiatprosjekt The Acoustic Act med Odysseen. Gjennom dette prosjektet har han arbeidet med å utvikle et musikkteater der skuespillerne er musikere i en lydproduserende scenografi.

Han har jobbet på Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater og Rogaland Teater og vært en del av Verdensteatret. I tillegg har han hatt regien på en rekke produksjoner for NRK Radioteatret, blant annet Ibsens Lille Eyolf og Jon Fosse-stykkene Nokon kjem til å kome, Sonen og Der er du.

Sammen med dramatikeren Christopher Grøndahl og lyddesigner Tormod Nygaard vant han Prix Europa for Risk, Europas beste hørespillproduksjon i 2003. Cranner mottok NRK Radioteatrets ærespris Blå Fugl i 2004 for Hertervig!, forestillingen Melancholia er basert på.

På Torshovteatret hadde han i 2004 regien på Below the belt av Richard Dresser. I 2011 satte han opp Sonic Hamlet på Malersalen. I 2016 har han regi på Stormen av William Shakespeare på Torshovteatret.