Ingenting er ingenting

Idé og manus: Thea Stabell
Terningkast 6 «Usedvanlig modig teater.» Dagbladet
Terningkast 5 «En imponerende prestasjon fra Thea Stabell.» Aftenposten
Terningkast 5 «Stabell har en sceneutstråling som trollbinder.» Dagsavisen
«Det er en glede å følge Thea Stabells scenespill.» Klassekampen

Thea Stabell hadde eventyrlig suksess med Babettes gjestebud. Nå er hun endelig tilbake med en ny forestilling, hvor temaet alderdom utforskes med sinne, respekt og glede.

Jeg er 76 år, og jeg tenker mye på aldring, forvirring og død. Jeg er på vei inn i det fremmede landet, her kommer noen fortellinger derfra …

Slik åpner skuespiller Thea Stabell sin forestilling Ingenting er ingenting. Stabell står alene på scenen og fletter sammen to historier: Den ene handler om den 83 år gamle Jorunn Marie Bukkøy, som tidlige på morgenen 1. mars 2010 ble funnet i snøen, i et rosebed utenfor blokken der hun bodde i Oslo. Den andre handler om en selvsikker, ubehersket konge og en troskyldig jarl – fra verdenslitteraturens kanskje største verk om alderdom, Shakespeares Kong Lear.

Historiene til de tre gamle er på mange måter forferdelige. Men kan det oppstå nye følelser og ny innsikt når historiene blir flettet sammen og fortalt? Når de blir delt med andre levende mennesker som puster i samme rom som fortelleren, kan man da se aldring som befriende, som ånd, som noe vakkert? Kan disse historiene til og med bli overraskende og vitaliserende? Det er Thea Stabells mål.

I vår moderne tid frykter vi aldringsprosessen. «I’m gonna take my fear and wear it like a crown», synger Rebekka Karijord. Den tanken har vært et springbrett for arbeidet med forestillingen.

Thea Stabell har tidligere hatt eventyrlig suksess med Babettes gjestebud som fortellerteater. I Ingenting er ingenting lar hun igjen ord, karakterisering og bevegelser skape bilder i publikums hoder.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og Nasjonalforeningen for folkehelsen. • Ekstraforestillinger på Amfiscenen 2016.
 • Varighet ca. en time og 20 minutter.
url: &seaindex=1321
ok The response contains 1 table(s) and 268 rows seaindex=1321 eventlist xml SeaIndex = 1321 PerTime,ShoName

Program

  Skuespillere

  Kunstnerisk team

  Jan Sælid Regissør
  Herman Diephuis Koreograf
  Hanne Marte Griffiths Lysdesigner
  Erik Hedin Lyddesigner

  Pressebilder

  Ingenting er ingenting
  Thea Stabell. Foto: Øyvind Ei...
  Ingenting er ingenting
  Thea Stabell. Foto: Øyvind Ei...
  Ingenting er ingenting
  Thea Stabell. Foto: Øyvind Ei...
  Ingenting er ingenting
  Thea Stabell. Foto: Øyvind Ei...