Begynnelser

Begynnelser

Av Carl Frode Tiller, Motorpsycho og De Utvalgte.
Terningkast 5 «En kraftprestasjon» Adresseavisen
Terningkast 5 «Himmelsprakende vakre komposisjoner av Motorpsycho» Trønder-Avisa
«Eit kunstnarmøte av det heilt sjeldne» Klassekampen
«Dyptgripende og sterk» Avisa Sør-Trøndelag

En uvanlig sterk og sanselig teateropplevelse.

Når man forener kreftene til tre aktører, som er fra absolutt øverste hylle innenfor sine respektive kunstfelt i hele landet – ja, da skjønner man at man sitter på en sjangeroverskridende kruttsalve. Under Heddadagene fremføres kritikerroste Begynnelser fra Trøndelag teater to ganger på Nationaltheatrets hovedscene.

Brageprisvinner Carl Frode Tiller har vært en av landets mest profilerte forfattere de siste årene. Motorpsycho er rockebandet som alltid søker å sprenge grenser, både for seg selv og andre. De Utvalgte, med regissør Kari Holtan og videodesigner Boya Bøckman i spissen, er hyllet som et av landets mest innovative scenekunstkompanier, og går utenpå de fleste med sitt skremmende sterke og poetiske samtidsteater.

I to forestillinger skal samspillet mellom disse tre sidestilte uttrykksformene få utfolde seg på Nationaltheatrets hovedscene. I forestillingen, som ble en stor suksess på Trøndelag teater, har Motorpsychos tilnærmet seg stoffet med stadig nye innfallsvinkler. Den innstillingen passer godt til forestillingen, som i seg selv omhandler livets mange begynnelser og improviserte forsøk. Om vår iboende egenskap til å alltid prøve å reise oss igjen, selv om det aldri er gitt hvordan det ender.

Begynnelser er en dødsreise bakover i tid. I dødsøyeblikket gjenopplever hovedpersonen Terje situasjoner som på en eller annen måte har styrt hans livsbane. Bruddstykker fra hverdager kan sees som et familiealbum med bilder som aldri ble fremkalt. Det handler om menneskets stadige forsøk på å bryte mønstre, om det å falle og reise seg igjen.

De Utvalgte er støttet av Norsk kulturråd.

Regi: Kari Holtan. Scenografi og videodesign: Boya Bøckman. Kostymedesign: Gjøril Bjercke Sæther. Lysdesign: Tommy Geving. Lyddesign: Eskil Næss. Musikk og orkester: Motorpsycho (Hans Magnus Ryan og Bent Sæther). Dramaturg: Anne Holtan og Elisabeth Egseth Hansen.

Medvirkende: Kenneth Homstad, Hildegunn Eggen, Janne Kokkin, Henriette Marø, Torbjørn Davidsen, Ask Aune Wold, Iver Heie Schive.

Logo Heddadagene

Les mer om Heddadagene her.

  • Spilles på Hovedscenen
  • Varighet: Ca. to timer uten pause
url: &seaindex=1421
ok The response contains 1 table(s) and 247 rows seaindex=1421 eventlist xml SeaIndex = 1421 PerTime,ShoName

Program