Aniara

Aniara

Av Harry Martinson

Nobelprisvinner Harry Martinsons episke dikt om å være på reise – på vei mot evigheten.

En katastrofe som treffer jordkloden fører hele menneskeheten på flukt. Det ene stjerneskipet etter det andre setter fart mot verdensrommet. Målet: å finne nye steder å bo for de overlevende. Metoden: å kolonialisere planeter i og bortenfor vårt solsystem. 

Men en meteorstorm setter ett av skipene, Aniara, ut av kurs – til en reise gjennom rommet, uten sluttdestinasjon. På vei mot evigheten og det store intet, må menneskene om bord avfinne seg med tanken på å ikke kunne returnere til sivilisasjonen. Hvordan skal de leve når det ikke finnes en fremtid? Hvor kan de finne meningen i tilværelsen?

Aniara er basert på nobelprisvinneren Harry Martinsons episke dikt med samme navn, utgitt i 1956. Diktet har tidligere inspirert til både plateutgivelser og dramatiseringer, og det har også blitt laget en opera basert på verket.

Finske Tatu Hämäläinen har sin regiutdannelse fra Dramatiska Institutet i Stockholm, og hans forestillinger preges ofte av en nær og neddempet tilnærming. Hans scenerom er gjerne en estetisk opplevelse der publikum inviteres inn i et underfundig og nakent univers. 

Aniara er en refleksjon over det å være på reise, både i fysisk og i metafysisk forstand. Hvor lang er en evighet?

Med: Janne Heltberg, Herman Bernhoft, Sigurd Myhre og Håkon Ramstad.

Regissør: Tatu Hämäläinen.

Aniara er en del av Sci-fi på Torshov.

  • Premiere våren 2018 på Torshovteatret.
url: &seaindex=
ok The response contains 1 table(s) and 249 rows seaindex= eventlist xml SeaIndex = 0 PerTime,ShoName

Program

    Pressebilder

    Aniara
    Foto: Øyvind Eide / Gøril Joh...