Andrea Bræin Hovig

Skuespiller
Andrea Bræin Hovig

Andrea Bræin Hovig er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1995–1998) og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2002.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Hilde i Fruen fra havet, Regine Engstrand i Gengangere, medvirkende i Vildanden og flere roller i Peer Gynt. Hun spilte Hedda i Hedda Gabler – en forestilling som startet på Malersalen, fortsatte på Amfiscenen og endte på Hovedscenen.

Hun var ansatt ved Det Norske Teatret 1998–2002 og spilte blant annet Ifigenia i Ifigenia i Aulis og Julie i Romeo og Julie. Ved Oslo Nye Teater har hun medvirket i Chicago og Guys and Dolls, ved Edderkoppen Teater i musikalen Taube og ved Folketeatret i De tre musketerer.

Andrea Bræin Hovig har jobbet mye med film, TV og radioteater, hvor hun blant annet har spilt flere Ibsen-roller. Hun ble Amanda-nominert for filmene Alt det vakre og Som du ser meg og vant Kanonprisen for Som du ser meg.

Hun fikk Filmkritikerlagets fagpris og ble nominert til Kanonprisen for monologfilmen Det er meg du vil ha. Hun har gitt ut tre barnebøker om Ville Wilma (Cappelen Damm/ Gyldendal) og kom i fjor ut med ungdomsromanen Vanessa Svartmo (Gyldendal) som ble innstilt til U-prisen.

Oversikt over alle roller Andrea Bræin Hovig har spilt ved Nationaltheatret finner du her.